21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияКирил Болшаков: Борихме се, но не спечелихме, защото сме с къса ротация

Кирил Болшаков: Борихме се, но не спечелихме, защото сме с къса ротация

Играем здраво във всяка среща, допълва наставникът на Черно море Тича

Борихме се, но не спечелихме, защото сме с къса ротация. Това е несправедливо, продължават да ни преследват проблеми. Венелин Христов е аут до началото на следващата година. Веселин Георгиев е със скъсани мускулни влакна, Цветомир Куртев няма да играе поне половин сезон. Той започна да тренира, но получи втора контузия. Мартин Коцев е аут за около месец, а Преслав Станчев също се контузи. Не разполагаме с пълен състав, умората си казва думата. Някои от моите баскетболисти играха повече от 30 минути. В последните 2 минути се опитахме да стигнем до нов обрат, но не успяхме, коментира наставникът на Черно море Тича Кирил Болшаков след поражението от Спартак със 78:82 в мач от НБЛ. 

Спартак с 6 поред в НБЛ (видео)

„Контузените играчи се нуждаят от време за възстановяване. След това трябва и да влязат отново в тренировъчен режим. Това продължава вече два месеца, още една контузия и не знам как ще играем. Иван Спиров също се контузи, получи удар, но с това разполагаме. През цялото време ни преследва несправедливост. Това се случи и в този мач“, добави наставникът на „моряците“, чийто тим е с баланс от 3-3 и е четвърти в класирането. 

Играем здраво във всяка среща. Понякога го правим по-добре, докато в други случаи не ни се получава толкова. Това е баскетболът, всичко зависи от това как се представя самият отбор. Спартак успя да се върне в мача, за което го поздравявам. Феновете помогнаха на домакините и цялата тази емоция бе на тяхна страна в края на двубоя“, бе мнението на украинския специалист. 

Представянето ни в защита през сезона е добро. В този мач обаче направихме поне цели 10 грешки в дефанзивен план, но това го отдавам на късата ротация и липсата на добър тренировъчен процес. Ситуацията е ужасна от тази гледна точка, но ние ще продължим да се борим във всеки мач“, каза още Кирил Болшаков. 

„Ужасно е това, че ще бъдем без нашата публика в следващите си два домакински двубоя. Все още не знам какво да очаквам от срещата с Левски в края на седмицата. Ще бъдем по-добре подготвени след 3-4 дни. Моето мнение е, че баскетболът е за феновете и децата, които изпитват емоцията от този спорт, но това е решението на ДАС“, завърши той. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани