9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАКевин Дюрант с мечтан официален дебют за Бруклин в НБА (видео)

Кевин Дюрант с мечтан официален дебют за Бруклин в НБА (видео)

"Мрежите" зарадваха Стив Неш с победа в първия му мач като треньор в лигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След 18 месеца извън терените в НБА заради контузия, Кевин Дюрант се завърна официално в игра. Крилото изигра първия си двубой с екипа на Бруклин, след като подписа с клуба през лятото на 2019 г. 32-годишният баскетболист бе с основна заслуга за триумфа на “мрежите” над бившия си тим Голдън Стейт със 125:99.

НАЙ-ДОБРИ: В официалния дебют на новия треньор на Бруклин Стив Неш Кевин Дюрант остави срещу името си в статистиката 22 точки, 5 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки плюс 1 чадър за 25 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си от игра той бе 7/16, както и 7/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

“Опитах се да останА спокоен, въпреки тази огромна пауза. Осъзнах, че играя баскетбол от 8-годишен и се опитах да се върна към това усещане, за да си свърша работата”, сподели Кевин Дюрант.

От неговите съотборници Кайри Ървинг отбеляза 26 точки. Карис Лавърт се включи от пейката с 20, 9 борби и 5 асистенции.

Стеф Къри бе много полезен за Голдън Стейт и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 10 асистенции. Избор №2 в тазгодишния драфт Джеймс Уайзмън се разписа с 19 и 6 борби. Андрю Уигинс остана с 13 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Нетс изнесоха убийствено първо полувреме, в което дръпнаха с 63:45 след като Кайри Ървинг наниза 17 точки във встъпителната първа четвърт. Кевин Дюрант пък бе автор на 10 от общо 36-те точки на Бруклин през третия период, което даде комфортен аванс на тима му.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 декември Бруклин ще гостува на Бостън, а Голдън Стейт ще се изправи срещу Милуоки.

СТАТИСТИКА ОТ БРУКЛИН – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани