13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАКевин Дюрант дочака първия си мач за Бруклин (видео)

Кевин Дюрант дочака първия си мач за Бруклин (видео)

След повече от година извън терена крилото се завърна при успех на Нетс

Кевин Дюрант изигра първия си мач за Бруклин, макар и неофициален. Двукратният шампион в НБА с Голдън Стейт дебютира за “мрежите” при успеха им над Вашингтон със 119:114 в среща от предсезонната подготовка на тимовете в НБА.

MVP в лигата от 2014 г. трябваше да изчака немалко преди да облече екипа на Нетс, след като подписа с тях през лятото на 2019 г. Причината е дългото възстановяване от операция, след като скъса ахилес във финалната серия преди година и половина.

32-годишният баскетболист започна в стартовите пет на Бруклин, като остана на паркета 24 минути. В коша на Уизърдс той вкара 15 точки, допълнени от 3 борби и 3 асистенции. При стрелбата си крилото бе 5/10 от средно разстояние и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„Представях си дълго този МОМЕНТ. дЕВЕТ ИЛИ ДЕСЕТ МЕСЕЦА МИСЛИХ САМО ЗА ТОВА. нЯМАХ ТЪРПЕНИЕ ДА ИЗЛЯЗА НА ТЕРЕНА. Когато дойде пандемията бях много разстроен, защото не знаех кога ще започне сезонът“, заяви Кевин дЮРАНТ

От неговите съотборници Кайри Ървинг реализира 18 точки. Ландри Шамет се включи от пейката с 13.

Ръсел Уестбрук и Брадли Бийл получиха почивка в този мач. В тяхно отсъствие Руи Хачимура се разписа с 18 точки за Вашингтон. Раул Нето остана със 17.

СТАТИСТИКА ОТ БРУКЛИН – ВАШИНГТОН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани