9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаКвалификациите в Шампионската лига по модела на “балона” в НБА

Квалификациите в Шампионската лига по модела на “балона” в НБА

От Балкан разкриха подробности за организацията и мерките

Квалификациите в Шампионска лига в Ботевград ще се проведат при стриктни мерки по примера на „балона“ в НБА. В момента сезонът в лигата се доиграва в Орландо заради короновируса, a квалификациите в България ще имат сходен характер.

Турнирът ще се проведе от 22 до 25 септември в „Арена Ботевград“, като за първи път български отбор има възможност да организира толкова мащабна надпревара. БНТ 3 ще излъчи всички мачове от пресявките в Ботевград.

По време на турнира всички играчи ще бъдат настанени в хотела в Правец и ще имат достъп единствено до комплекса и залата. Участниците нямат право да напускат територията на тези места. Всички служебни лица на срещите също ще бъдат настанени на определено място. За тренировки отборите ще използват и старата зала в Ботевград, която носи името на легендата на Балкан Георги Христов.

Предвижда се пълна дезинфекция, както на залите за тренировка, така и на автобусите, които ще обслужват отборите. Преди да пристигнат всички състави и служебни лица трябва да предоставят негативен PCR тест. Медицинско лице от Шампионската лига също ще следи за състоянието на всички баскетболисти по време на надпреварата. Задължително е носенето на предпазни маски. Очакват се повече от 200 участници.

Your Lion Pride have been locked in all week as they embark on their European journey tomorrowStay tuned for details on how to follow the journey

Публикувахте от London Lions в Петък, 18 септември 2020 г.

Първият отбор, който пристига тази вечер, е единственият представител на британския баскетбол в момента в Европа – Лондон Лайънс. Останалите тимове се очаква да бъдат в България утре следобед и в понеделник.

В квалификациите в Ботевград ще участват общо 8 отбора, като два от тях ще се класират за редовния сезон в Шампионската лига. Балкан излиза във вторник (22 септември) на полуфинал срещу шампиона на Беларус Минск. Срещата е от 20.30 ч. и ще се излъчва пряко по БНТ 3.

Турнирите ще се проведат без публика.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани