11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАКауай Ленърд отново в игра след 16 месеца, Клипърс взеха дербито на...

Кауай Ленърд отново в игра след 16 месеца, Клипърс взеха дербито на Ел Ей (видео)

Джон Уол дебютира за "ножиците"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс взеха първото за сезона дерби на Ел Ей в НБА. „Ножиците“ отказаха Лос Анджелис Лейкърс със 103:97, триумфирайки за осми пореден път в този дуел.

НАЙ-ДОБРИ: След 16 месеца извън игра Кауай Ленърд се завърна за Клипърс с 14 точки и 7 борби. Крилото влезе от пейката за първи път от 2013 г. и остана на паркета 21 минути, след като пропусна целия минал сезон, заради контузия. При стрелбата си от игра той бе 6/12, включително 1/4 зад дъгата и 1/2 от фаул линията.

От неговите колеги Джон Уол дебютира с 15 точки за 25 минути на терена. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра Пол Джордж, който грабна и 10 борби. Ивица Зубац и Маркъс Морис вкараха по 14, като първият овладя и 17 борби.

Луни Уокър бе най-резултатен за Лейкърс с 26 точки. Антъни Дейвис се отчете с 25 и 8 борби. Леброн Джеймс регистрира 20 точки, 10 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Лейкърс се съвзеха от два големи пасива и се задържаха близо до съперника. В средата на последната четвърт „езерняците“ намалиха до 91:92, но Клипърс отвърнаха със серия от 7-1, дело на Кауай Ленърд и Джон Уол, за аванс от 7 точки, което се оказа достатъчно за успеха им.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 октомври Клипърс ще гостуват на Сакраменто, а в същия ден Лейкърс ще играят срещу Портланд.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани