10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаЙордан Янков: Трябва да показваме от самото начало друго лице

Йордан Янков: Трябва да показваме от самото начало друго лице

Трябва да сме настроени като за война, добави треньорът на Академик Пловдив

„Нивото в съвсем различно и този мач трябва да ни е обица на ухото. От първоначалния шок от тяхната агресивна игра в защита и нападение успяхме да се поокопитим малко след почивката. Трябва да показваме от самото начало друго лице, друга агресия. Трябва да сме настроени като за война, особено в такъв тип мачове, в които съдиите оставят да се играе по-свободно. Критериите в Балканската лига и в българското първенство са тотално различни. Не търся оправдание в това нещо, разбира се. За нашия отбор специално е трудно да нагласи това нещо. От тази гледна точка мога да ги защитя, защото тимът ни е съставен от доста млади играчи„, коментира пред камерата нa bTV треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след загубата от Апоел Галил Елион с 55:84.

„Дейшон Найт игра в Академик преди пет години, в останалото време смени доста отбори. Нивото му е високо, просто накрая не го пуснах, защото имаме мач в събота, който ще ни бъде трети в рамките на шест дни. Опитвам се да ги спестя момчетата по някакъв начин. Не сме машини, не сме роботи, трябва да направя някаква ротация. Когато изоставаш с 30 точки, няма смисъл да натоварваш основните играчи с повече минути. Дадох шанс на другите, но има потенциал в Дейшон Найт. Не смятам, че нивото му е това, което показва в момента. Имам вяра в него и в Ник Фулард и смятам, че те ще показват все по-добри игри в следващите мачове, добави наставникът на пловдивчани, които са с баланс от 1-3 и за да запазят шансове за място в следващата фаза на Delasport Балканска лига, трябва да спечелят последните си два двубоя от групата.

Нова загуба за Академик Пловдив в Балканската лига (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани