8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Силите накрая не ни достигнаха

Йордан Янков: Силите накрая не ни достигнаха

Обърнахме частите в този мач за разлика от този с Рилски спортист, добави наставникът на Академик Пловдив

„Обърнахме частите в този мач за разлика от този с Рилски спортист. В Самоков играхме по-добре във втората половина, а днес беше обратното. Играхме много концентрирано с голямо желание и енергия през първата част. Резултатът беше реален – 14 точки за нас, но след полувремето смениха защитата и може би не успяхме да се нагласим. Има някои тънкости в баскетбола, които бягат на нашите млади играчи, което е нормално. Аз съм доволен от момчетата. Трябва да се опитваме да спазваме тактиката за мача до самия край и да даваме всичко от  себе си за всеки двубой“, коментира наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков след загубата от Спартак със 77:85. 

Силите накрая не ни достигнаха. С отсъствието на Робертс Фрейманис, Робърт Георгиев още не е възстановен и сега без Неманя Бешович, нашата ротация се скъси. Искам да благодаря на публиката, която ни подкрепяше през абсолютно целия мач и се надявам да е тук и в сряда срещу Левски. Имаме време за подготовка за тази среща и се надявам да възстановим момчетата по най-добрия начин и да ги вдигнем психически, защото това също е важно, и да се надяваме да изиграем целия мач срещу тях, както първите 20 минути от днешната среща“, добави треньорът на пловдивчани, които допуснаха девето поражение в шампионата.

Търсим нов човек за отбора, но трябва да изберем най-подходящия, защото нямаме право на грешка. Гледаме играчи и се надявам да изберем някой подходящ. Ще говорим с ръководството след мача с Левски дали ще изпратим оферта да приемем турнира за Купата на България. Ние винаги имаме желание да сме домакини на подобен форум, въпросът е дали ще имаме възможност“, каза още Йордан Янков.

Спартак влезе в серия след успех в Пловдив (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани