1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Серията я спечелихме в едночасов разговор

Йордан Янков: Серията я спечелихме в едночасов разговор

Пловдив заслужава един силен баскетбол и успехи, заяви треньорът на Академик

Серията я спечелихме в едночасов разговор в деня между първия и втория мач. Събрахме се с момчетата, изгледахме първия мач и си направихме изводите. Казахме си много неща в очите, някои от тях неприятни. Всеки един от тях постъпи мъжки, взе си поука. След това ги поправихме и се видя резултатът. Направихме доста подобрения в нападенията си на базата на това как те ни пазеха“, призна треньорът на Академик Йордан Янков, чийто тим завоюва бронза след 2-1 победи в серията с Балкан.

Момчетата успяха да се адаптират към тези промени, взимахме предимство. Разбира се, потръгна ни и стрелбата от тройката. Тони Гуджино вкара, Николай Титков също имаше страхотно включване. За времето, което игра, има 10 точки и много важни кошове. Накрая тройката на Васко Бачев беше черешката на тортата и реши до голяма степен мача„, добави наставникът на пловдивчани, който приключва първата си година начело на тима с втори медал след среброто в Delasport Балканска лига.

Винаги съм казвал, че на мен като треньор, една от целите ми беше да популяризираме баскетбола в Пловдив, да търсим повече партньори – както финансови, така и като фен база. Надявам се след тези успехи да ни подкрепят повече хора. Разбира се, радвам се и за себе си като треньор от постигнатото, но повече искам градът да се развива. Пловдив заслужава един силен баскетбол и успехи„, завърши Йордан Янков.

Исторически първи бронз за Академик в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани