9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Радвам се, че крайният резултат е в наша полза

Йордан Янков: Радвам се, че крайният резултат е в наша полза

Тази победа е изцяло на моите помощници, които подготвиха много добър тактически план, заяви наставникът на Академик

Ако трябва да бъда честен, не очаквах такава роля от Ефе Юртлу, просто в този мач късата ротация допринесе някой да се отличи като реализатор. В тази среща беше той, за което аз се радвам, защото това ще му даде някакво самочувствие в отбора. Смятам, че тази победа е изцяло на моите помощници, които подготвиха много добър тактически план. Също така играчите разбраха, че всеки ще трябва да играе повече отколкото е необходимо. Радвам се, че крайният резултат е в наша полза„, заяви пред Max Sport треньорът на Академик Йордан Янков след успеха над Берое с 84:78.

Александър Груев върши безценна работа, особено с Николай Титков и Адриян Секулов. Двамата бяха в Пловдив още на 1 август. Сашо тренираше с тях всеки ден по два пъти, показваше им много тънкости. Много се радвам, че ние сме един от клубовете, които развиват позицията на плеймейкъра и български играчи. Опитахме се да ги наложим през целия минал сезон. Поради обстоятелства, които не зависеха толкова от нас, се наложи да привлечем Джахий Красън, тъй като Секулов бе контузен известно време. Все пак ние продължихме да им даваме шанс и резултатите се виждат. Титков прави трети пореден много силен мач. Вече започна да ръководи отбора и да мисли коя комбинация е по-подходяща, което е много важно за баскетбола. Смятам, че на нас това ни липсва и в националния отбор“, добави наставникът на пловдивчани, които записаха първа победа в родния елит през новия сезон.

Не искам да правя сравнение с чужденците в тима от този и от миналия сезон, защото играч с играч не си приличат. Момчетата, които в момента се намират в състава, имат своите позитивни страни. Все още сме в началото на сезона и не искам да давам такива оценки. Сигурен съм, че Неманя Бешович и Робертс Фрейманис ще вдигнат много нивото на тима. Марио Боянов и Кръстомир Михов отсъстваха, защото имат много важни мачове при подрастващите. Затова прецених, че трябва да ги пусна. Ако имам възможност, ще се радвам да бъдат с нас. Двамата ще дадат глътка въздух и ще бъде ползотворно да играят в такива срещи“, смята Йордан Янков.

Не съм имал време да гледам мачовете на Шумен до този момент. Смятам, че това е един интересен отбор, който разполага с чужденци и българи, които са играли в НБЛ. Отиваме в Шумен без никакво подценяване. Резултатът не бива да ни лъже спрямо предишните отбори, с които те са играли. Ще играем нашия баскетбол и ще се опитаме да се представим добре“, завърши той.

7 играчи донесоха първи триумф на Академик в НБЛ през сезона

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани