Йордан Янков: Показахме добро лице

Този двубой бе много добра подготовка за плейофите, смята треньорът на Академик Пловдив

399

Играхме добре на базата на липсата от трима от основните ни играчи. Проблемът беше, че загубихме борбата и това доведе до толкова много точки на домакините. 94 точки са много, но смятам, че изиграхме добър мач, особено в състава, в който се намирахме. Този двубой бе много добра подготовка за плейофите. Да, той беше без значение и за двата отбора, но смятам, че се хвърлиха максимално и показаха добра игра. За нас е едно добро постижение да вкараме 90 точки на Спартак в тази зала, особено с тази публика. Сега вече можем да се фокусираме за плейофите, което е най-важната част от сезона“, коментира наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков след загубата в Плевен с 90:94.

Има неща, върху които ще работим до началото на плейофите. Тази агресивна игра в защита и бягането в нападение на бърза атака са нещата, които изисквам от момчетата. Смятам, че показахме добро лице. Не очаквах да вкараме 15 тройки в тази зала, но очаквах да покажем характер, което и направиха момчетата. Изпуснахме някои лесни поднасяния, но не смятам, че към този момент това е важно. Поздравявам моите играчи за характера“, допълни треньорът на бронзовия медалист в НБЛ от миналия сезон.

Надявам се Николай Николов, Тони Гуджино и Ник Фулард да бъдат готови за старта на четвъртфиналите, но все ще нямаме яснота. Моето желание е да се възстановят от леките травми, които имат. Очаквам да внесат доста по-голяма енергия, борбеност и желание в тима“, каза още Йордан Янков.

Оценявам този сезон като труден, защото имахме страшно много проблеми с контузии. Един от тях бе този на Робертс Фрейманис, не можахме да го използваме повече от два месеца. Останалите играчи също имаха леки травми, но аз не се оплаквам. Това го има и в другите отбори. Сезонът е труден, но все пак това е част от пътя, който трябва мине както всеки треньор, така и всеки състезател. Вадим си поуки, всеки се опитва да бъде професионалист. Мисля, че участието в Балканската лига беше плюс на базата на успехите, които постигнахме, както и на самочувствието, което ни даде. Да не забравяме за възможността да се обиграем в този турнир с допълнителни мачове. Смятам, че по време на плейофите ще покажем най-доброто си лице. Очаквам да отстраним Балкан“, завърши той.

Спартак преодоля 15-те тройки на Академик у дома (видео)

Предишна статияТодор Тодоров: Един треньор винаги има какво да желае
Следваща статияКоча Йовович: Надяваме се да стигнем до полуфиналите
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."