4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Можем да бъдем много по-агресивни

Йордан Янков: Можем да бъдем много по-агресивни

За да претендираме, че играем добре, трябва да го показваме и срещу отбори като Рилски спортист, бе мнението на наставника на Академик Пловдив

“Победихме Черно море Тича и Ямбол, но за да претендираме, че играем добре и искаме да покажем нещо този сезон, трябва да го показваме и срещу отбори като Рилски спортист. Показахме характер, но смятам, че можем да бъдем много по-агресивни в защита и в нападение. Мисля, че ако направим това, нещата ще се получават по-добре. Ще изисквам това в последния мач от редовния сезон срещу Спартак Плевен и се надявам наистина като последен мач да се подготвим добре за плейофите“, призна наставникът на Академик Йордан Янков след загубата от Рилски с 67:80.

„Ще е голямо предизвикателство, защото най-вероятно ще играем срещу Балкан в плейофите. Смятам, че много от нещата си зависят от нас – да играем агресивно и отборно, и да движим повече топката в нападение. Този път имаме 10 асистенции, което е незадоволително за мен. Търся по-агресивна игра в защита и нападение, и по-отборна. Ще настоявам за по-голяма агресия в нашия отбор. В някои микроситуации очаквах, че ще се пусне малко по-свободна игра. Нямам претенции към съдийството, просто в дадени ситуации исках да чуя техния коментар, за да мога и аз като треньор да подготвям състезателите в тренировъчния процес за определен тип съдийство. Без значение е мачът в Плевен, но това не означава, че отиваме да паднем. Ще играем, за да се подготвим за плейофите“, каза още наставникът на пловдивчани.

8 поред за Рилски в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани