9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Моето желание е младите да се развиват

Йордан Янков: Моето желание е младите да се развиват

Ние все едно играхме срещу Реал Мадрид, анализира играта на Академик в Плевен треньорът

Най-голямата щета от този мач за нас е, че не знаем какво е състоянието на Робърт Георгиев, който се контузи по средата на последната част. Надяваме се да се е отървал с лека травма. Получи се доста нервен мач, в Плевен доста често се получава това нещо, защото Спартак играе добре като домакин. Успяха да разстроят нашия ритъм на игра и може би заради това се получи така, че цял мач водачеството постоянно сменяше своя притежател. Поздравявам ги, които играха много добре. Ние все едно играхме срещу Реал Мадрид, имаше някакво напрежение, трябва да разберем защо се получи така. Смятам, че целият сезон е такъв нервен за играчи, съдии и треньори”, коментира срещата в Плевен треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков.

Академик Пловдив надделя в здрава битка в Плевен

Най-вероятно реферите не са отсъдили някое нарушение на Обрад Томич, затова се ядоса. Обикновено това е причината“, обясни младият специалист за ситуацията с босненеца, който на голямата почивка счупи един от столовете на пейката на „студентите“.

Ние направо си загубихме срещата. Чист късмет е, че нямаше фаул в последното нападение на Спартак или че домакините не отбелязаха кош. Много слаб мач за нас, трябва да си направим изводите и да играем нашия стил на игра. Отчитам и това, че на Джахий Карсън му трябва време, за да свикне с отбора, да усети комбинациите и видовете защити, които пазим. Когато двубоите са през няколко дни, няма много време за тренировки“, каза още Йордан Янков, чийто тим спечели след драма с продължение с 93:92.

Специално за нашия тим сгъстената програма е убийство, защото ние сме млад състав и ни трябва време за тренировки. Освен това умората си казва думата и няма как да не намерим причина и в това. Не искам всеки път да го коментирам, за да не излезе като оправдание. Причините ще ги търсим баскетболно, другите фактори не искам да ги коментирам“, допълни той.

Николай Николов има проблеми с глезена, надявам се в следващата ни среща да играе. Адриян Секулов също е контузен. Ще ги чакаме да се възстановят. Следващият ни мач с Берое ще бъде четвърти през този сезон. Той няма толкова голямо значение, тъй като и двата тима вече се класираха за следващата фаза в Балканската лига, но аз смятам да го изиграем нормално. Нещата зависят от това какви са контузиите при нас“, смята наставникът на пловдивчани.

Страшно много съм доволен от това, че българските играчи се явяват като лидери в състава. Това беше целта от самото начало, ще продължаваме да разчитаме на младите български играчи. Те имат по-дългосрочни договори. Ако всичко е наред, се надявам догодина да продължим по същия начин. Моето голямо желание тези млади момчета да намират време и да се развиват като играчи. Ние като организация ще се опитаме да го осигурим това“, завърши Йордан Янков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани