10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Изпитваме трудности да спрем играчите на Черноморец

Йордан Янков: Изпитваме трудности да спрем играчите на Черноморец

Треньорът е един и трябва да се слуша, казва още наставникът на Академик

Такъв мач се губи много лесно, с неопитни играчи, липса на фокус и на тренировки, както и с този цикъл от мач на мач. Такава е ситуацията този сезон, не искам да прозвучи като оправдание, но за съжаление този цикъл влияе изключително много на нашия отбор, особено от гледна точка на това, че не можем да се подготвим и да работим върху фундаментите. Черноморец има по-опитни и по-свежи играчи, които могат да играят по 40 минути. Това не им влияе много от гледна точка на умората“, бе мнението на наставникa на Академик Пловдив Йордан Янков след загубата от Черноморец с 88:98, изразено в ефира на Max Sport.

Обрад Томич престоя доста дълго време на пейката, защото не изпълняваше треньорските указания. Това се отнася за абсолютно всеки в тима. Треньорът е един и трябва да се слуша. Когато не се слуша, тогава играчите ще стоят на скамейката. Това не е висша математика, нещата са прости. Не смятам, че Николай Титков намира своята роля като шести човек. Нищо не означава това, че е вкарал 21 точки, защото за пореден мач има много грешки. Не го обвинявам, това е плод на младостта. В последните сезони игра по-малко, ролята му в състава не се е доближавала до това, което е в момента. Има оправдание, но ние не го използваме, няма да спрем да изискваме от него. Ние не работим често заедно с Марио Боянов и Кръстомир Михов. Двамата идват само за мачовете. Те имат ангажименти с подрастващите отбори, тренират по два пъти с тях. Рядко попадат в групата за срещите на мъжете, но въпреки това вярвам, че имат потенциал и няма да спра да разчитам на тях“, обясни треньорът на пловдивчани, които допуснаха 12-то поражение в НБЛ през сезона.

С Черноморец можем да се срещнем евентуално на плейофите. Всичко зависи от това как ще се наредят нещата с Берое. Не мога да кажа, че имам предпочитания, просто с тях ни е доста трудно да играем, заради атлетизма, скоростта и индивидуалните действия, които показват в нападение. Изпитваме трудности да ги спрем. Предизвикали сме 25 грешки срещу само 9 за нас, което е показателно. Те вкараха няколко изключително трудни тройки. Не знам каква е причината, но ние за пореден мач изпълнихме драстично по-малко фаулове от другия отбор. Или моите играчи са недостатъчно квалифицирани да изпълняват наказателни удари, или причината е друга. Не знам каква е тя, но явно съществува“, добави Йордан Янков.

Черноморец надви Академик с близо 60% в стрелбата от игра

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани