21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Единственото, което ми се иска, е всички да вярват в...

Йордан Янков: Единственото, което ми се иска, е всички да вярват в себе си

Смятам, че в края на сезона ще сме по-добре, коментира наставникът на Академик

„Не се е случило нищо кой знае какво, просто имаме много контузени играчи и млади момчета, които в момента въобще не са готови за мъжки баскетбол, както се видя. Рилски спортист е отбор в много добра форма и с много силен състав, с опит от ФИБА Къп и с доста повече мачове от нас. Ние не сме играли мач от 23 дена. Не търся оправдания, това са обективни причини, които доведоха до този резултат“, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след загубата от Рилски спортист с 60:95 в мач от 7 кръг. 

Рилски спортист оглави класирането в НБЛ

„Разбира се, че разликата е в отсъствието на нашите контузени играчи. Единственото, което ми се иска, е да виждам младите момчета и като цяло всички да вярват в себе си. Имаше много големи периоди от мача, в който се вижда един страх, който не знам от какво е породен. В поредни години в българското първенство я няма доминацията, която Лукойл я имаше преди 10 години. Сезони без загуба. Не мисля, че трябва да има страх към отбори или играчи, просто трябва да имат повече вяра в себе си, защото всеки един от тях тренира много добре и индивидуално, и отборно. Нямаме опит“, добави треньорът на пловдивчани, чийто тим загуби за пети път в НБЛ през този сезон. 

Да чакаме само на Антъни Гуджино и Васко Бачев… На двама човека е немислимо. Ако започна да изброявам другите, които са в отбора, те просто не са готови в момента. Аз работя тази професия, за да помагам на младите момчета и с всеки баскетболист, с когото работя. Имам неизчерпаем източник на енергия и сили за такъв тип работа, така че това не ме притеснява изобщо. Имаме си причини, за да бъде съставът в такъв вид, в какъвто е в момента. Както казвахме и в предишните години, смятам, че в края на сезона ще сме по-добре. Надявам се само да стигнем в плейофите, защото с 11 отбора вече е по-трудно. Сигурен съм, че разликата ще е огромна от това, което показваме в момента“, казва още Йордан Янков. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани