5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Въпреки загубата сме една крачка напред

Йордан Янков: Въпреки загубата сме една крачка напред

Много съм доволен от момчетата на базата на всичко, през което минахме, каза още наставникът на Академик

Основната причина за загубата беше умората. Имаме по-високи проценти при стрелбата за две точки, повече борби, повече асистенции и по-малко грешки. Единственият компонент, в който сме по-зле от Балкан, е тройката. Въпреки голямата разлика, аз смятам, че отборът игра добре. Отдавам проблемите в защита на липсата на фокус, което е, защото просто беше много трудна програмата за нас до този мач. Сега съм много доволен, защото всички ще могат да си починат няколко дни. Ще дам повече време на момчетата за почивка и ще се стараем да изгладим някои детайли в играта в нападение и в защита“, коментира представянето на своя Академик в Ботевград треньорът Йордан Янков.

Много съм доволен от момчетата на базата на всичко, през което минахме. Въпреки загубата сме една крачка напред. Показахме, че през второто полувреме се справяме добре. Смятам, че беше добър мач за нас. Много е трудно да се играе така. Опитвам се да играем по-търпеливо. И този път можехме да победим, доближихме се до 7 точки“, добави наставникът на пловдивчани, които допуснаха загуба от Балкан със 77:91.

Eто и как видя срещата капитанът на Академик Васил Бачев, който приключи с 13 точки:

Искахме да завършим годината с победа. Надявам се да се развиваме още през следващата. Смята, че сме подготвени физически и тактически да пазим различни защити. Защитата ни костваше мача, oсобено първата част. Пожелавам си през 2021 г. да сме здрави.“

Балкан дочака първи успех у дома в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани