12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Ако бяхме доближили точките на бърза атака, щеше да стане...

Йордан Янков: Ако бяхме доближили точките на бърза атака, щеше да стане интересен мач

Не мога да кажа, че някой се е спестил, коментира наставникът на Академик Пловдив

Не ни достигна това, че не успяхме да спрем Балкан на бърза атака. Това беше основният приоритет за нашия отбор. Разликата там е 10 точки, а в мача – 7. Смятам, че наистина, ако бяхме доближили точките на бърза атака, щеше да стане интересен мач. Другото нещо е борбата – имаше моменти, в които техният треньор пуска трима високи състезатели, когато ние бяхме в по-къс състав и тези тактически надлъгвания в крайна сметка бяха в негова полза. Изпълнихме доста голяма част от плана за мача. Даже поздравявам момчетата“, коментира наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков след загубата от Балкан със 73:80.

„Единственото, в което имаме резерви, е отборният баскетбол и да спазваме добра дистанция в нападение, за да може да има свободни хора, да си подаваме топката по-свободно и да е по-лесно нападението. Този път не се получи. Надявам се да успеят да ме разберат момчетата до мача на 6-ти и да го покажем. Трябва да спрем Балкан на бърза атака и да се сборим с тях да изравним поне борбите. Въобще не мога да коментирам физическото състояние на базата на това, че Балкан пътува до Израел и се върна. Така че ние не може да се оплачем изобщо. Смятам, че сме добре тренирали и отпочинали. Просто направихме доста грешки, които са повлияни от бързата игра, която изисквах от тях. Наистина вложиха се, не мога да кажа, че някой се е спестил, което за мен е много важно“, каза още треньорът на пловдивчани след мач №1 от 1/4-финалите в НБЛ.

Балкан издържа срещу Академик за 1-0 на 1/4-финалите в НБЛ (видео)

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани