8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаЙордан Минчев отново се прояви за Орошлани в Унгария

Йордан Минчев отново се прояви за Орошлани в Унгария

Крилото вкара 15 точки при успеха над Дуна

Йордан Минчев и Орошлани се върнаха към победите в Унгария. Пред своята публика българинът и отборът му надделяха над Дуна с 89:80 в мач от 18 кръг, за да прекъснат серия от пет поредни загуби в местния шампионат.

203-сантиметровото крило отново заслужи висока оценка за играта си. Йордан Минчев остави на сметката на Орошлани 15 точки, 6 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 31 минути на терена като титуляр. При стрелбата си националът бе 5/8 от средно разстояние, 1/2 от тройката и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Искам да кажа, че съм много щастлив, че спряхме тази серия от загуби и то у дома. Доволни сме и се надявам и феновете да са. Победихме опитен отбор. Аз съм на 23 години, но със сигурност в другия тим има поне един играч, който има повече години в баскетбола от мен. Гордея се с отбора. Въпреки липсата на важен баскетболист под коша за нас, контролирахме мача и извоювахме победата си лесно„, сподели след срещата Йордан Минчев.

Орошлани има в актива си 7 успеха и 11 поражения, което го поставя на 11-то място в класирането на унгарския елит. На 22 януари Йордан Минчев и компания ще излязат срещу Сегед.

СТАТИСТИКА ОТ ОРОШЛАНИ – ДУНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани