9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Трябва да сме по-дисциплинирани в атака

Йовица Арсич: Трябва да сме по-дисциплинирани в атака

Доволен съм, че имаше желание, каза треньорът на Балкан

“Доволен съм, че имаше желание. По принцип не направихме всичко, както искаме. Със сигурност ще трябва да играем по-добре, ако искаме да решим серията в два мача. Доволен съм, че успяхме да направим баланс в борбите, защото те са много атлетичен отбор. Не очаквам да ни бият със стрелба за три точки, но, ако ги пуснем да вкарат много и да вземат борбите в нападение, със сигурност ще са много по-неудобни. Днес успяхме поне това да изконтролираме и имахме късмет, че някои от основните им състезатели имаха проблеми с фаулове и успяхме да измъкнем победата„, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след успеха на тима си над Академик Пловдив с 82:68 в първия мач от серията за бронза в НБЛ.

Трябва да сме по-дисциплинирани в атака в следващия мач. В офанзивна транзиция имаше някакви решения, които бяха избързани и не от най-добрите. Като сме били добри в защита, трябва така до края да го изиграем умно и да не подценяваме противника, защото те не се отказват и на -15 и на -20. Играят до последно. Не трябва да си позволяваме такива спадове. Имахме някакви положения второто полувреме, в които можехме да решим много по-добре в офанзивна транзиция и да вкараме лесни точки, но ние решавахме да стреляме за три точки малко безотговорно и това рефлектира с техни контраатаки“, добави наставникът на ботевградчани.

Радвам се, че ще има публика. Те изчакаха да минат мачове тук, за да пуснат публика. Радвам се, че все пак най-накрая ще бъде възможно феновете да са там, въпреки че ще са техни фенове. Мисля, че ще е по-баскетболна атмосфера там и се надявам, че това ще подейства мотивиращо на състезателите да покажат още по-добра игра и да изиграят още един добър мач”, каза още Йовица Арсич.

Балкан наказа пропуските на Академик за 1-0 в серията за бронза в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани