8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Основният проблем е, че не държим фокус 40 минути

Йовица Арсич: Основният проблем е, че не държим фокус 40 минути

Надявам се да хванем ритъм до края на януари, заяви треньорът на Балкан

Доволен съм как играхме в нападение през първата половина, защото играхме като отбор. Топката вървеше бързо, създавахме позиция за открити стрелби и това беше хубава част. Лошото беше, че защитата ни не беше достатъчно агресивна. Позволихме специално през първата част много точки на противника, което не е добре. Във втората оправихме малко нещата и изглеждаше по-добре. Основният проблем е, че не държим фокус 40 минути. Вижда се, че когато състезателите са на терена дълъг период, се изморяват и започват да правят някакви грешки, които не е трябвало да стават по никакъв начин„, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след успеха на тима си над Академик Пловдив с 91:77.

Забавихме много играта. Те играят зонова защита, а ние не се опитвахме да ги наказваме, докато са в зонова преса, защото си пазим резултата, което просто няма смисъл. 10-15 точки не са никакво предимство. Това със сигурност не е начинът, по който трябва да се играе, когато противникът е толкова агресивен. Най-важното е, че успяхме да победим и да посрещнем празниците в добро настроение. Това е основното. Сега имаме мачове на 3-4 дни и се надявам да хванем ритъм, за да изглеждаме по-добре и да сме във форма до края на януари, което ще ни направи конкурентни за евротурнирите„, смята наставникът на ботевградчани, които победиха за първи път у дома в НБЛ през този сезон.

Балкан дочака първи успех у дома в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани