8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Нормално е да има спадове в играта

Йовица Арсич: Нормално е да има спадове в играта

Наша работа е да се постараем да са по-малки, каза още треньорът на Балкан

Черноморец започнаха мача с доста грешки, които ни дадоха възможност да вкараме лесни тройки на транзиция и при някои контраатаки. Те имат заслуга, защото имахме нереално висок процент отначало. След това ние просто не вкарахме тройки и имахме по-слаба стрелба в следващия период. Направихме грешки в защита, те овладяха четири или пет борби в нападение и така намалиха на 10 точки. Върнаха се в играта“, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след победата на тима си над бургазлии с 92:86.

„Ако бяхме фокусирани във втората част, може би щеше да е по-лесно, но по принцип аз съм доволен, защото съм сигурен, че сега състезателите разбират, че няма да е никак лесно на четвъртфинала за Купата, защото отборът е пълен с класни чужденци, вече има по-дълга и по-добра ротация с местни състезатели, което им разрешава да играят 40 минути добър баскетбол. Невъзможно е 40 минути да се върви само нагоре и други тренират, играят и имат качества, които показват“, допълва специалистът, чийто тим записа 12-ти успех в НБЛ през този сезон.

Нормално е в баскетбола да има спадове в играта. Наша работа е да се постараем да са по-малки и да се случват по-рядко. Добре, че днес взеха участие Заки Христов и Марин Маринов, които показаха, че могат да помогнат на отбора в определенои моменти, защото това е много важно. Успяхме и в това, че Божо нямаше ден да наваксаме и да свършим работа“, завърши Йовица Арсич.

Балкан спечели здрава битка с Черноморец

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани