11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Всички трябва да се постараем да даваме добри поводи да...

Йовица Арсич: Всички трябва да се постараем да даваме добри поводи да се говори за баскетбола

Фокусирани сме върху това да бъдем на най-високо ниво, когато се играят решителните мачове, допълни треньорът на Балкан

Треньорът на Балкан Йовица Арсич изрази удовлетворението си от класирането на тима си в плейофите на ФИБА Къп. Специалистът присъства на пресконференция, която се проведе в Пресклуб „България“.

По време на срещата с медиите наставникът на ботевградчани говори още за турнира в Истанбул и за следващия съперник на тима в плейофите – Фрибург. Йовица Арсич засегна и темата с Рилски спортист и Левски Лукойл и битките им по българските терени.

Искам да кажа, че съм много доволен от крайния резултат, защото шансовете ни не бяха много големи преди турнира. Това се дължи на факта, че противниците ни бяха от по-силни първенства и с по-високи бюджети, но в един момент заиграхме защита на високо ниво и се справихме с това. Не съм изненадан от представянето на Божидар Аврамов в тези срещи. Той е човек, който и преди е играл на такова ниво в решаващи двубои. Спомням си, че през 2010 г. стана Най-полезен играч във финалите за Купата на България на 20 години. Вече натрупа доста опит. Това е неговата работа„, заяви Йовица Арсич.

Поздравявам също Рилски спортист, който свърши добра работа за българския баскетбол. Въпреки че на терена сме конкуренти и се опитваме да се победим, извън него имаме нормалнa комуникация и си помагаме един на друг да напредваме. Надяваме се и националният отбор да използва този успех и да ни зарадва с победа срещу Латвия. Това е важно за българския баскетбол и за младите. Когато има успехи, ще има повече спонсори за клубовете и децата ще бъдат по-мотивирани да тренират. Всички трябва да се постараем да даваме добри поводи да се говори за баскетбола„, вярва треньорът на Балкан.

Фрибург има доста чужденци в състава си, а освен това също е с по-висок бюджет от нас. Познавам някои от състезателите му. Основният им гард беше най-добрият подавач в Адриатическата лига преди няколко години. Шон Барнет пък дълги години игра в Румъния. Мисля, че имат поне шестима американци в ростера, което е доказателство за атлетизма, с който разполагат. Няма да е лесно със сигурност. Ние трябва да сме съсредоточени върху качествата си и да бъдем на най-високото възможно ниво, за да можем да ги победим, когато се срещнем„, каза още Йовица Арсич.

Не ми харесва да мисля напред. Да, бих се радвал да се срещнем с Рилски спортист, ако прескочим Фрибург, защото това ще значи, че и двата отбора са направили още една добра крачка в правилната посока. Нямаме право обаче да мислим толкова напред. Следващият противник е най-важен. Ще се фокусираме върху това“, добави специалистът.

В момента сме съсредоточени върху проблемите, които можем да решим. Не е приятно да се пада, най-вече в нашата зала. Надявам се в следващия сблъсък с Левски нещата да свършват по друг начин. Никой няма причина да подценява Левски, който е с най-голям бюджет. Те имат национални състезатели, както и чужденци, а освен това, може да привлекат още някой. Никой не може да прави сметки сега. Ние сме фокусирани върху това да бъдем на най-високо ниво, когато се играят решителните мачове и тогава ще разберем дали е достатъчно„, сподели наставникът на „зелените“.

Йовица Арсич отговори и на въпрос относно отсъствието на Божидар Аврамов от списъка с играчи за подготовката и мачовете на България в Латвия в края на месеца.

Това е въпрос е за националния селекционер. Росен Барчовски е човек, който има достатъчно опит в тази работа. Щом той е преценил така, значи не виждам защо аз трябва да го коментирам. Мога да коментирам моите решения и това, което правя аз. Всеки има право на лично мнение, но смятам, че нашата работа е да подкрепим и да помогнем колкото можем на отбора и селекционера. Сигурен съм, че той е обмислил добре това решение. Трябва да направим така, че момчетата, които са повикани, да се чувстват добре и да няма неприятни коментари. Те трябва да знаят, че не са там по други причини, а са избрани, защото това са най-добрите играчи, които България в момента може да даде“, коментира Йовица Арсич.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани