3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Вкараха всички, които стреляха в нашия отбор

Йовица Арсич: Вкараха всички, които стреляха в нашия отбор

Колкото и да ни се иска да побеждаваме, няма да рискуваме здравето на състезателите, категоричен е треньорът на Балкан

Не съм съгласен, че мачът беше лесен. Ние направихме един период с добра защита, след който стана лесно и Спартак се отказа. Очаквах да е по-тежко, ако не бяхме фокусирани, щяхме да имаме повече проблеми. Имахме късмет, плевенчани изпуснаха няколко отворени стрелби и бързи атаки. Това ни помогна за психиката. Когато имаш предимство, стреляш много по-добре. Ако домакините не бяха извършили толкова грешки, щеше да е доста по-трудно“, започна анализа си за срещата в Плевен треньорът на Балкан Йовица Арсич.

Знаех, че ще имаме проблеми, защото направихме прекалено много грешки през първата част. Не правихме това, което трябва в транзиция и заради това загубихме няколко топки, които един сериозен отбор не трябва да губи. Това ни попречи да се откъснем по-рано. Спартак също изпитва проблеми и не се намира на най-високо ниво. Знаем, че този отбор може да играе по-добре“, добави специалистът, чийто тим нямаше милост към Спартак след 102:61.

Имаме здравословни проблеми още от началото на подготовката. В началото Божидар Аврамов не можеше да играе, а сега това се случва и със Станимир Маринов. Денислав Вутев също е контузен. Имахме много болни и контузени по време на тренировъчния процес, но няма какво да се оплакваме. Всеки има проблеми. Важното е, че тези, които са здрави, играят с много желание, енергия и се стараят да правят това, което феновете очакват. Много се радвам, че нашите привърженици бяха в залата, защото не сме срещали скоро“, каза още Йовица Арсич. 

Разделихме се с Кори Мениголт, защото не бяхме доволни от него. Когато някой не показва желание да стане част от отбора по правилния начин, тогава е нормално да се разделим с него. Привлякохме Дарко Балабан, когото имах възможност да тренирам преди две години и го познавам. Мисля, че е сериозен състезател. Имаме нужда точно от такъв. Надявам се да ни помогне“, сподели наставникът на ботевградчани.

Балкан мина като хала в Плевен

Мен лично ме радва, че ще започнем във ФИБА Къп в началото на януари. След като има много промени в отбора и не сме сработени, не показваме реално това, което имаме като потенциал. Така ще имаме повече възможност да потренираме и да поиграем заедно. Вярвам, че ще се представим по-добре в този турнир от миналия сезон. Надявам се да сме по-успешни“, допълни Йовица Арсич.

Отборът на Берое е добър. Играхме срещу тях по време на турнира в Ботевград. Разполагат с добра селекция. Все още нито един от тимовете не се намира на перфектно ниво, но със сигурност двубоят срещу тях следващата седмица ще бъде интересен. И двата отбора разполагат с качествени състезатели, които могат да направят хубави неща. Надявам се да зарадваме феновете“, пожела си треньорът на „зелените“, които ще приемат старозагорци на 26 октомври.

Има вероятност Денислав Вутев да се завърне срещу Берое, докато ситуацията със Станимир Маринов все още не е напълно ясна. Колкото и да ни се иска да побеждаваме, няма да рискуваме здравето на състезателите. Когато са напълно готови, тогава ще влизат в игра“, завърши Йовица Арсич.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани