5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориИталия шокира Сърбия насред Белград (видео)

Италия шокира Сърбия насред Белград (видео)

Тимът на Мео Сачети отново на Олимпиада след 17 години тишина

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Италия си проправи път до Олимпидата за първи път от 2004 г., когато достига до финал в Атина. Това се случи, след като селекцията на Мео Сачети надви сребърния медалист от Игрите в Рио през 2016 г. Сърбия със 102:95 насред Белград, за да ликува в олимпийската квалификация.

НАЙ-ДОБРИ: Нико Маниън, който е част от Голдън Стейт в НБА, наниза 24 точки за Италия. Новото попълнение на Фенербахче Акиле Полонара оформи дабъл-дабъл – 22 и 12 борби. Симоне Фонтекио се разписа с 21 точки и 8 борби.

Данило Анджусич бе най-резултатен за Сърбия с 27 точки. Филип Петрушев реализира 22 плюс 5 борби. Огнен Добрич остана със 17 точки.

И ОЩЕ: Това бе първа загуба на Сърбия от този съперник в официален мач след обявяването на независимостта й през 2006 г. Така италианците прекъснаха серия от седем поредни поражения от западните ни съседи (б.а. – 4 на европейски първенства, 2 в европейски квалификации и 1 на световното в Китай през 2019 г.).

Сърбите няма да играят на Олимпиада за трети път в последните й четири издания. Тимът от западната ни съседка не бе част от Игрите в Пекин през 2008 г. и в Лондон през 2012 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В Токио Италия ще е в група B на турнира, заедно с Австралия, Германия и Нигерия.

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ – ИТАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани