12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАИсторически първи финал в конференция за Клипърс в НБА (видео)

Исторически първи финал в конференция за Клипърс в НБА (видео)

"Ножиците" заличиха пасив от 25 точки, за да приключат с Юта с 4-2 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс се класираха за финал в конференцията си за първия път в своята 51-годишна история. „Ножиците“ обърнаха Юта за 131:119 у дома и след 4-2 победи в серията от полуфиналите на Запад продължават напред в плейофите на НБА.

И ОЩЕ: Тимът от Ел Ей записа четвърти пореден успех в елиминациите в лигата, след като заличи пасив от 25 точки, което е най-голямото завръщане за победа, слагаща край на серия през последните 25 сезона. Освен това, Клипърс са първият тим в историята, възстановил се от 0-2 два пъти в едни и същи плейофи.

НАЙ-ДОБРИ: Кауай Ленърд отново не игра за Клипърс, заради контузия в дясното коляно. В негово отсъствие Терънс Ман навъртя рекордните за себе си 39 точки, като 25 от тях дойдоха през второто полувреме. Пол Джордж добави 28, 9 борби и 7 асистенции. Реджи Джаксън се разписа с 27 точки и 10 асистенции.

Донован Мичъл бе най-резултатен за Юта с 39 точки, 9 борби и 9 асистенции. Ройс O`Нийл и Джордан Кларксън останаха с по 21, като първият овладя и 10 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: След като изоставаха с 25 точки в началото на третия период, Клипърс не се предадоха и водени от Терънс Ман се върнаха в играта със серия от 21-2. Обратът им настъпи в последната четвърт след 9 безответни точки за 116:106, а оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала на Запад Клипърс ще се изправят срещу Финикс. Играе се до четири победи от седем двубоя. Първият мач ще бъде на 20 юни.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ЮТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани