8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориИсторически първи успех за националите на колички над Гърция

Исторически първи успех за националите на колички над Гърция

Тимът на Владимир Искров се справи със съперника в контрола, играна в Горна Малина

Българският национален отбор на колички записа първа, историческа победа над националния тим на Гърция. В третата от серия от четири контроли между двата тима в Горна Малина, тимът, воден от Владимир Искров се наложи над далеч по-опитния си съперник с 61:59, въпреки че игра само със 7 души.

Нашите извоюваха успеха със силно представяне във втората четвърт, като в края на мача успяха да удържат финалния щурм на „елините“.

Националният отбор на Гърция е у нас на подготовка за Европейското първенство в Дивизия Б, на което ще бъде домакин. Съседите спечелиха право да участват във втора дивизия на континенталния шампионат, след като триумфираха с титлата в Дивизия Ц преди две години. Тогава София прие за първи път на Европейско първенство в този спорт.

С основен принос за победата бе натрупалият опит именно в гръцкия шампионат – с Панатинайкос, Георги Иванов. Той завърши с 20 точки, 12 асистенции и 7 борби. 18 точки добави Персиян Еленков, а с дабъл-дабъл се отличи и Димитър Костов – 12 точки и 10 борби.

В неделя нашите загубиха след здрава битка с 46:53,  а в събота отстъпиха с 39:61.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани