15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаИсторическа първа победа за АЛБА Берлин над Байерн в Евролигата (видео)

Историческа първа победа за АЛБА Берлин над Байерн в Евролигата (видео)

"Албатросите" сложиха край на надеждите на големия си съперник в Германия за място в плейофите на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: АЛБА Берлин записа първата си победа в историята в Евролигата над Байерн Мюнхен. Тимът на Израел Гонсалес отказа големия си съперник в Германия със 76:75 като гост в последния мач от 29 кръг в турнира на богатите. „Албатросите“ имат в актива си 8 успеха и 21 поражения, като са 17-ти в класирането, докато селекцията на Андреа Тринкиери остава извън графата за плейофите с баланс от 11-18 на 15-тото място.

НАЙ-ДОБРИ: Маодо Ло се отчете с 16 точки за АЛБА Берлин. Яник Уетцъл добави 11. Тамир Блат приключи с 10 точки и 7 асистенции.

Касиус Уинстън бе най-резултатен за Байерн Мюнхен с 14 точки и 8 асистенции. Айзък Бонга вкара 12. Найлс Гифи остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: 1.12 мин. преди края Касиус Уинстън изведе домакините напред със 75:74, но АЛБА не се отказа. Маодо Ло взе нещата в свои ръце във финалните секунди, като се отличи с асистенция за забивка на Яник Уетцъл, който оформи крайното 76:75 за гостите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 март АЛБА Берлин ще има за съперник Анадолу Ефес, докато ден по-късно Байерн Мюнхен ще гостува на Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ АЛБА БЕРЛИН – БАЙЕРН МЮНХЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани