18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияИлиян Пищиков - най-добър млад играч на България за 2022 г.

Илиян Пищиков – най-добър млад играч на България за 2022 г.

Баскетболистът на Балкан бе награден на церемония по-рано днес

Баскетболистът на Балкан Илиян Пищиков се нареди сред най-заслужилите за 2022 г. Юношеският национал бе най-добър в анкетата на БФБ за Най-добър млад играч за миналата година.

18-годишният баскетболист бе отличен на церемония, която се проведе по-рано днес в София. Илиян Пищиков бе награден от изпълнителния директор на БФБ Филип Виденов. За приза той се пребори с играчи като Константин Костадинов, Георги Герганов, Иван Спиров, Александър Гавалюгов, Михаил Комбаков и Виктор Гергов.

През 2022 г. с Балкан Илиян Пищиков има шампионска титла в НБЛ, както и финал за Суперкупата на България, където остава със сребро. Гардът се наложи в мъжкия отбор на ботевградчани със силните си изяви. Със „зелените“ той се изявява и във ФИБА Къп.

През миналото лято Илиян Пищиков защитава цветовете на България на европейското първенство за юноши, Дивизия Б, в Плоещ, където се нареди сред най-добрите реализатори на турнира.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани