13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияИзпращат Симеон Варчев в последния му път

Изпращат Симеон Варчев в последния му път

Президентът на БФБ Георги Глушков не скри тъгата си от тежката загуба

Вчера, след дълго боледуване, на 77-годишна възраст от този свят си отиде една от иконите в българското баскетболно треньорство Симеон Варчев.

Поклонението на придобилия статут на патриарх на варненския баскетбол специалист ще бъде в четвъртък (26 ноември). Той ще бъде изпратен за последен път в 12.30 ч. в Централен гробищен парк в Морската столица.

Преди това, от 9.30 ч. до 11.30 ч., всички опечалени ще могат да си кажат последно сбогом с бившия национален селекционер в зала „Христо Борисов“.

Загубих настойник, треньор, приятел, другар. Докато бях в Ямбол. Много ми е тежко. Огромна загуба. Не само за мен, а и за баскетбола. Голяма загуба за баскетбола в България, за варненския баскетбол. Бил е пример за много. Истинска Икона. Пример за подражание за професионализъм. Можеше още. Рано си отиде”, сподели потънал в тъга президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Отиде си Симеон Варчев

Черно море Тича за Симеон Варчев: Един от най-великите треньори и ръководители в родния баскетбол

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани