10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Изключителен Рики Рубио не успя да спре шоуто на САЩ в Токио...

Изключителен Рики Рубио не успя да спре шоуто на САЩ в Токио (видео)

Легендата Пау Гасол приключва с Олимпиадите без злато

КАКВО СЕ СЛУЧИ: САЩ продължават пътя си към полуфиналите в Токио, записвайки трети пореден успех. Селекцията на Грег Попович спечели сблъсъка на титаните на 1/4-финалите на Олимпиадата след 95:81 над Испания.

НАЙ-ДОБРИ: И този път Кевин Дюрант бе на висота след 29 точки за САЩ. Джейсън Тейтъм добави 13. Жрю Холидей се отчете с 12 точки. Деймиън Лилард и Зак Лавин вкараха съответно по 11 и 10.

Рики Рубио се превърна в кошмар за съперника и достигна до най-добрия си резултат с екипа на Испания – 38 точки след 13/20 при стрелбата си от игра и 8/8 от фаул линията. Това е рекорд на Олимпийски игри в един мач за играч от тази страна и ново най-добро постижение за баскетболист, реализирал най-много срещу американците.

КЛЮЧЪТ: Двата състава си размениха по една четвърт през първото полувреме, като след 20 минути игра резултатът бе равен за 43:43. След паузата обаче американците на бърза ръка си осигуриха аванс от 16 точки, водени от Кевин Дюрант, Зак Лавин и Девин Букър. Единствено Рики Рубио се бореше за испанците, като не спираше да мъчи САЩ до финалната сирена, но това не се оказа достатъчно за световните шампиони, които отстъпиха на съперника с 81:95.

И ОЩЕ: Това бе последната поява на Пау Гасол на Олимпийски игри с екипа на Испания. След две години извън паркета заради контузия, на 41 години 216-сантиметровият баскетболист не успя да спечели единственият медал от този форум, който няма – злато. След пет участия на Олимпиади той приключва с 2 сребърни отличия от Пекин 2008 и Лондон 2012, както и бронз от Рио де Жанейро през 2016 г. Световен шампион с „Ла Фурия“ от 2006 г. в Япония и 3-кратен европейски такъв от Полша 2009, Литва 2011 и Франция 2015.

КАКВО ПРЕДСТОИ: САЩ ще играят срещу победителя от двойката Австралия/Аржентина на полуфиналите. Мачът ще бъде на 5 август от 7.15 ч. българско време.

СТАТИСТИКА ОТ ИСПАНИЯ – САЩ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани