12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияИзбират председател на Треньорската комисия в началото на 2022 г.

Избират председател на Треньорската комисия в началото на 2022 г.

Събранието ще се проведе на 11 януари

Нов председател и членове на Треньорската комисия към БФБаскетбол ще бъдат избрани на 11 януари 2022 г. Треньорското събиране ще започне в 9.00 ч. в зала „Триадица“. При липса на кворум събранието ще се отложи с един час и след изтичането му то се провежда, независимо от броя на регистрираните треньори.

Изборът ще бъде проведен в съгласие с „ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ПРЕДСЕДАТЕЛ И ЧЛЕНОВЕ НА ТК КЪМ БФБ“. Според документа: „Председателят на ТК може  да  бъде избиран за не повече от два последователни мандата. Член на ТК може да бъде избиран за неограничен брой мандати. 

Председателят на ТК към БФБ се избира от всички треньори по баскетбол с българско гражданство, притежаващи лицензионни карти, работили  (картотекирани) в поне един от последните два спортно-състезателни сезона в България или чужбина, само в легитимните (признати от ФИБА) федерации или международни лиги. Това условие не е необходимо за треньорите с лиценз „А” и  Супер ”А”.  За да има право да гласува на Общото събрание на ТК, всеки треньор трябва да се регистрира за участие в събранието преди започването му като представи заверена треньорска карта.

Кандидатите за председател на ТК към БФБ се предлагат писмено не по-късно от 15  дни преди определената дата за избор на ТК към БФБ от Треньорската комисия или от група от не по-малко от 10 треньора, които имат право да гласуват. Кандидатите за председатели на ТК към БФБ, не по-късно от 10 дни преди определената дата за избор, са длъжни да представят писмено на БФБ своята концепция или визия за управление и развитие на треньорството и структурата и работата на Треньорската комисия.

Кандидатите, които не представят писмена концепция или визия, не се допускат до участие в избора.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани