9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 8 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 8 кръг в НБЛ

Шампионатът при мъжете предлага доста емоции преди празниците

НБЛ няма спиране и предлага доста емоции преди празниците. В последния 8 кръг в шампионата при мъжете Балкан нямаше проблеми срещу Шумен след 80:54, Рилски спортист надви Академик Пловдив с 88:81, Левски надви Берое с 97:85, Черноморец се справи с Черно море Тича след 91:70, а Ямбол измъкна победата в последните секунди срещу Спартак Плевен с 83:82.

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 8 кръг в НБЛ: 

1. Калил Дюкс (Балкан) – КПД 20 

Американецът си свърши работата при визитата на своя тим на новака в НБЛ Шумен. Калил Дюкс премина двуцифрената бариера с екипа на „зелените“ за пети път в първенството през този сезон, а освен това, не бе далече и от рекорда си по асистенции. При стрелбата си гардът бе 5/6 от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 14 точки, 4 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка, 21 минути; 

2. Джеремая Пейдж (Ямбол) – КПД 23

Джеремая Пейдж се превърна в герой за Ямбол срещу Спартак, след като се отличи с кош и успешен наказателен удар в последните секунди на двубоя, с което донесе успеха на своя отбор. Американецът се оформя като важна фигура в състава на Тони Дечев през 2021/2022, финиширайки с двуцифрен точков актив в седми мач в лигата. Гардът бе 5/9 за две точки, 1/9 от тройката и 8/9 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 21 точки, 8 борби, 5 асистенции, 3 откраднати топки, 3 чадъра, 37 минути;

3. Златин Георгиев (Рилски спортист) – КПД 18

Рилецо продължава с перфектен баланс в НБЛ, като той не бе развален и от Академик в Пловдив. За това помогна и капитанът на самоковци Златин Георгиев, който за трети път през сезона премина границата от 10 точки. Крилото бе сред най-добрите подавачи за самоковци в срещата, а освен това бе 3/5 от средно разстояние, 1/3 за три точки и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 12 точки, 1 борба, 5 асистенции, 30 минути;

4. Ивица Радич (Левски) – КПД 37

Откакто се присъедини към шампионите Ивица Радич няма спиране. Рецептата за това не намериха и от Берое, като срещу старозагорци хърватинът изнесе най-силния си мач в шампионата с екипа на „сините“. 208-сантиметровият баскетболист достигна до петия си дабъл-дабъл в мъжкия ни елит през 2021/2022. Роденият в Сплит състезател бе 10/18 за две точки, 2/3 от далечна дистанция и 4/5 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 30 точки, 13 борби, 3 асистенции, 1 чадър, 33 минути; 

5. Уендъл Люис (Черноморец) – КПД 48

Уендъл Люис определено се чувства много добре в Бургас, като показа силната си форма и срещу Черно море Тича. Центърът не остави шансове на съперника и бе пълен господар в подкошието, като подобри постижението си по резултатност в лигата през сезона и оформи втория си дабъл-дабъл. При стрелбата си американецът бе 14/21 от средно разстояние и 8/9 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 36 точки, 12 борби, 1 асистенция, 5 откраднати топки, 2 чадъра, 31 минути; 

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Уендъл Люис – MVP на BBALL.BG за 8 кръг в НБЛ

Дарин Иванов – най-добър шести играч на BBALL.BG за 8 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани