8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Вечно дерби и още четири интересни сблъсъка имаше през последната седмица

6 кръг в НБЛ донесе първото от 13 години Вечно дерби в родния баскетбол. В него Левски надви ЦСКА с 95:92 след продължение, а в другите срещи Спартак Плевен обърна Черно море Тича след 82:78, Ямбол се справи с Шумен с 84:68, Балкан би Черноморец с 83:78, а Рилски спортист се наложи над Берое със 100:84.

Ето кои играчите попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ:

1. Брандън Рандолф (Рилски спортист) – КПД 32

Успешният ход на самоковци в НБЛ през този сезон продължи и срещу Берое. Сред виновниците за това бе Брандън Рандолф, който постави името си сред реализаторите на Рилецо за пети път в 6-те му двубоя в шампионата. При стрелбата си гардът бе безгрешен в стрелбата – 7/7 от средно разстояние и 2/2 от тройката. Освен това, той обнови и личния си рекорд по борби в родния елит през сезона.

СТАТИСТИКА: 20 точки, 9 борби, 3 асистенции, 4 откраднати топки, 30 минути;

2. Николай Стоянов (Спартак Плевен) – КПД 32

Спартак също запази перфектния си актив в първенството през 2022/2023, след като се справи със съпротивата на Черно море Тича у дома. За тази победа на плевенчани основна заслуга имаше Николай Стоянов, който изнесе най-силния си мач за сезона с екипа на своя тим. Варненецът бе 8/11 за две точки, 3/6 зад дъгата и 4/5 от фаул линията. В добавка, националът изравни личното си постижение по борби в лигата.

СТАТИСТИКА: 29 точки, 7 борби, 5 асистенции, 34 минути;

3. Златин Георгиев (Левски) – КПД 42

Златин Георгиев помогна на Левски да достигне до драматичния успех в дербито на столицата срещу ЦСКА. Крилото оформи втория си дабъл-дабъл за “сините” в НБЛ, които гарнира и със солиден брой асистенции. При стрелбата си 37-годишният баскетболист бе 4/5 от средно разстояние, 2/3 зад арката и 6/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 20 точки, 11 борби и 9 асистенции, 2 откраднати топки, 42 минути;

4. Трей Сампсън (Ямбол) – КПД 24

Американецът се превръща в ключова фигура за селекцията за Ямбол, с която ликува в Шумен след 84:68. Трей Сампсън обнови личното постижение по резултатност в лигата, като бе 6/9 при стрелбата си за две точки, 1/3 от далечна дистанция и 3/4 от фаул линията. Баскетболистът на “жълто-сините” остана на крачка от втория си дабъл-дабъл в НБЛ.

СТАТИСТИКА: 18 точки, 8 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка, 3 чадъра, 27 минути;

5. Мануел Суарес (Балкан) – КПД 20

Балкан изглежда намери своя ритъм в родния елит, записвайки трета поредна победа през сезона, дошла в дуела с Черноморец. За нея принос имаше Мануел Суарес, който бе солиден под коша за “зелените”. За втори пореден път центърът премина двуцифрената бариера по точки, като бе 5/7 при стрелбата си от средно разстояние и 1/4 за три точки. Освен това, чилиецът достигна до личен рекорд по чадъри в един мач в НБЛ.

СТАТИСТИКА: 13 точки, 9 борби, 3 асистенции, 1 асистенция, 3 чадъра, 31 минути;

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Златин Георгиев – MVP на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Eван Бати – най-добър шести играч на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани