17.1 C
София
сряда, април 17, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Пет двубоя предложи програмата преди паузата за националните отбори

5 кръг в НБЛ бе последният преди паузата за националните отбори. В него Левски победи Академик Пловдив със 75:57, Балкан се справи с Черно море Тича с 88:69, Рилски спортист надви Берое с 90:79, Черноморец спечели срещу Спартак с 89:74, а Ямбол спря негативна серия след 98:77 над Шумен.

Ето и кои попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 5 кръг: 

1. Станимир Маринов (Балкан) – КПД 20

След като пропусна старта на сезона заради контузия, Станимир Маринов малко по малко започва да се връща към познатата си игра. Това си пролича и в двубоя срещу Черно море Тича, в който гардът премина двуцифрената бариера за трети път след силно включване от пейката за ботевградчани. При стрелбата си националът бе 4/7 от тройката и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 15 точки, 3 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка, 19 минути;

2. Чавдар Костов (Левски) – КПД 13

Гардът на Левски определено се намира в силна форма през последните седмици, като допринесе и за успеха на своя тим над пловдивчани. Чавдар Костов не изневери на себе си и постави името си сред реализаторите за шампионите в пореден мач, разписвайки се с 10 или повече точки. Националът бе 3/9 за две точки, 1/2 зад дъгата и 3/3 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 12 точки, 4 борби, 3 асистенции, 3 откраднати топки, 26 минути;

3. Александър Матушев (Ямбол) – КПД 29

Възпитаникът на школата на Ямбол бе с ключов принос за първата победа на селекцията на Тони Дечев в НБЛ през 2021/2022. Александър Матушев изнесе най-силния си двубой в шампионата до момента, като измъчи новака Шумен. Крилото стана най-полезен за ямболии в срещата, след като бе 7/8 при стрелбата си от средно разстояние, 1/4 от далечна дистанция и 1/1 от от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 18 точки, 5 борби, 8 асистенции, 1 открадната топки, чадър, 28 минути;

4. Уендъл Люис (Черноморец) – КПД 30

Един от топреализаторите в НБЛ показа какво може и в Плевен, където не остави шансове на защитата на Спартак. Уендъл Люис нямаше спиране и наклони везните в полза на Черноморец в сблъсъка, подобрявайки личните си постижения по отбелязани точки и отнети топки. Американецът бе 12/17 при стрелбата си за две точки и 3/4 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 27 точки, 6 борби, 3 асистенции, 4 откраднати топки, 35 минути;

5. Трей Портър (Рилски спортист) – КПД 36 

Центърът се превърна в ключов фактор за петия пореден успех на самоковци в НБЛ. В Стара Загора Трей Портър бе абсолютен господар под двата ринга, като затвърди мястото си сред най-добрите борци в мъжкия ни елит, оформяйки четвърти пореден дабъл-дабъл. При стрелбата си 210-сантиметровият баскетболист бе 10/11 от средно разстояние и 2/4 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 22 точки, 17 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка, 28 минути;

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Трей Портър – MVP на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Ей Джей Хес – най-добър шести играч на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани