9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ

Макар че се проточи около месец, този кръг също имаше какво да предложи

Макар че мина почти месец откакто този 3 кръг в НБЛ започна, краят му поставиха Академик Пловдив и Шумен, като победата отиде за селекцията на Йордан Янков след 83:66. В останалите срещи Берое се справи с Балкан с 92:87, Рилски спортист спечели срещу Ямбол със 101:81, Левски не се затрудни с Черноморец след 77:57, а Спартак Плевен нямаше проблеми с Черно море Тича след 98:66.

Ето кои попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG:

1. Антон Кук (Берое) – КПД 25

Един от най-добрите реализатори в НБЛ до момента показа на какво е способен и срещу Балкай. Антон Кук не пропусна да постави името си сред реализаторите на Берое и в този кръг, изравнявайки личния си рекорд по асистенции в лигата. При стрелбата си бившият възпитаник на Югоизточен Оклахома Стейт бе 1/4 от средно разстояние, 4/6 от тройката и 5/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 19 точки, 4 борби, 7 асистенции, 3 откраднати топки, 32 минути;

2. Васил Бачев (Академик Пловдив) – КПД 25

Гардът върна своя Академик на победния път в Шумен, след като освен за личния си архив, се погрижи и за тези на съотборниците си, подобрявайки личното си постижение по завършващи подавания в НБЛ през този сезон. Васил Бачев премина двуцифрената бариера за пети пореден път в шампионата. 193-сантиметровият баскетболист бе 6/6 при стрелбата си за две точки и 1/3 от далечно разстояние.

СТАТИСТИКА: 15 точки, 5 борби, 7 асистенции, 2 откраднати топки, 1 чадър, 37 минути;

3. Чавдар Костов (Левски) – КПД 16 

Чавдар Костов бе сред основните проблеми на Черноморец, като допринесе за още една победа на своя Левски. 199-сантиметровият играч се разписва с 10 и повече точки в 5 от първите 6 двубоя на шампионите в мъжкия ни елит през 2021/2022. Това се случи и в дуела срещу бургазлии, след като националът бе 1/3 от средно разстояние, 3/4 за три точки и 2/2 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 13 точки, 5 борби, 3 асистенции, 27 минути;

4. Димитър Маринчешки (Спартак Плевен) – КПД 23

Капитанът на Спартак изглежда се справя доста добре в тази роля и това си пролича и в срещата срещу „моряците“, която донесе единствената победа на тима му през сезона до момента. Димитър Маринчешки не разочарова публиката в Плевен, като попадна сред реализаторите в мача, а освен това не бе далече и от дабъл-дабъл. При стрелбата си крилото бе 8/13 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 18 точки, 8 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки, 20 минути;

5. Трей Портър (Рилски спортист) – КПД 25

Центърът на Рилецо е сред най-полезните играчи в шампионата, като свърши немалко работа и при визитата на отбора си в зала „Диана“. Трей Портър регистрира още един дабъл-дабъл с екипа на носителя на Купата и Суперкупата на България, като стори това за около едно полувреме на паркета. 210-сантиметровият американец бе безпогрешен в стрелбата – 5/5 за две точки и 4/4 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 14 точки, 10 борби, 2 асистенции, 1 чадър, 21 минути;

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Трима си поделят званието MVP на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ

Тони Гуджино – най-добър шести играч на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани