8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ

След изиграването на срещите от този кръг само три отбора продължават без загуби

След изиграването на срещите от 3 кръг в НБЛ само три отбора продължават без загуби. Рилски спортист намери място в тази група след победа над Черноморец с 98:91, следван от Спартак Плевен, който спечели срещу Берое с 93:68, и Черно море Тича, който се справи с Шумен с 98:86. В останалите срещи ЦСКА постави на колене шампиона Балкан след 78:72, а Ямбол откри положителния си баланс, след като издържа срещу Академик Пловдив с 87:83.  

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ: 

1. Брандън Рандолф (Рилски спортист) – КПД 23 

Перфектният баланс на самоковци до момента бе запазен и в Бургас. За това заслуга имаше Брандън Рандолф, който за трета поредна седмица намери място сред най-полезните на кръга. Гардът обнови личното си постижение по резултатност в лигата, като за първи път този сезон премина границата от 20 точки в един мач. При стрелбата си американецът бе 8/11 от средно разстояние и 3/4 от тройката.  

СТАТИСТИКА: 25 точки, 4 борби, 3 асистенции, 32 минути;  

2. Декуан Морис (Ямбол) – КПД 29 

Първата победа на ямболии в НБЛ за този сезон дойде при дебюта на Декуан Морис. Гардът показа, че в Града край река Тунджа не са сбъркали с привличането му, като се превърна в основен реализатор на новия си тим срещу Академик. Бившият възпитаник на университета „Арканзас Пайн Блъф“ бе 8/12 при стрелбата за две точки, 1/2 за три точки и 7/9 от фаул линията.  

СТАТИСТИКА: 26 точки, 5 борби, 1 асистенция, 4 откраднати топки, 31 минути; 

3. Тач Ънру (Черно море Тича) – КПД 25 

Още един дебютант даде заявка за водеща роля в своя отбор. Тач Ърну демонстрира, че може да създава доста сериозни проблеми на всяка една защита в шампионата, а първи в това се убедиха от Шумен. Бившият играч на македонския Кожув бе 3/4 при стрелбата от средно разстояние, 4/8 зад арката и 5/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 23 точки, 5 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки, 25 минути; 

4. Андрей Иванов (ЦСКА) – КПД 31 

Националът остави своята следа при първия домакински успех на ‘’армейците” след завръщането им в НБЛ. Андрей Иванов даде тон на ЦСКА в дербито срещу шампиона Балкан с първия си дабъл-дабъл през сезона. Това бе и първият двубой на 205-сантиметровия баскетболист с 10 или повече точки през 2022/2023, като той бе 5/6 при стрелбата си за две точки и 3/4 от далечна дистанция. 

СТАТИСТИКА: 19 точки, 10 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка, 2 чадъра, 28 минути;  

5. Барет Бенсън (Спартак Плевен) – КПД 28 

За втори път от началото на сезона в НБЛ центърът на Спартак е сред най-добрите на кръга. Барет Бенсън се разигра в Стара Загора, където неговият състав записа трета поредна победа. 208-сантиметровият американец постави името си сред стрелците, след като бе безгрешен – 8/8 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 18 точки, 5 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка, 2 чадъра, 27 минути;

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Андрей Иванов – MVP на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ

Крис Минков – най-добър шести играч на BBALL.BG за 3 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани