18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 2 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 2 кръг в НБЛ

За първи път през новия сезон всички четири двубоя при мъжете бяха изиграни по план

За първи път през новия сезон всички четири двубоя в НБЛ бяха изиграни по план. В тях имаше от всичко – големи разлики, драма с две продължения и кош в края, дал разликата между участниците. Ето и резултатите накратко:

Ямбол – Черно море Тича – 87:68

Академик Пловдив – Рилски спортист – 89:99, след две продължения

Берое – Левски Лукойл – 77:79

Спартак Плевен – Балкан – 61:102

Ето и кои играчи се отличиха в този кръг, за да заслужат място в Идеалната ни петица:

1. Брендън Браун (Рилски спортист) – КПД 25

Макар че пропиля аванс от 19 точки, тимът на американеца показа характер в Пловдив, за да запише първа победа в НБЛ през сезона. Гардът се реабилитира на самоковци за далеч по-скромния си мач като показатели в предишния кръг, като за първи път през 2020/2021 премина границата от 20 точки в лигата. Брендън Браун стори това след 4/8 от средно разстояние, 3/5 от тройката и 6/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 23 точки, 8 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 33 минути

2. Николай Стоянов (Берое) – КПД 22 

Стартът на сезона за баскетболиста на старозагорци наистина е силен. За втора поредна седмица Николай Стоянов оглави реализаторската листа на Берое, макар че този път отборът му остана на крачка от успеха. Варненецът измъчи Левски Лукойл в дербито в зала „Общинска“, като бе почти безгрешен при стрелбата си – 5/6 за две точки, 1/1 зад дъгата и 4/4 от фаул линията, а играта му със сигурност заслужава висока оценка, каквaто получава от нас.

СТАТИСТИКА: 17 точки, 8 борби, 1 асистенция, 35 минути

3. Николай Грозев (Балкан) – КПД 28

Николай Грозев наистина се чувства на мястото си в състава на Балкан, а показаното от него в Плевен срещу Спартак е доказателство за това. Крилото се развихри в първия си официален мач в шампионата с екипа на „зелените“, като се превърна в най-полезния му играч. За да го направи, бившият младежки национал бе 4/5 от средно разстояние, 2/4 за три точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 16 точки, 8 борби, 5 асистенции, 2 откраднати топки, 34 минути

4. Андрей Иванов (Ямбол) – КПД 23

Още едно солидно показно от българин допълни пейзажа във 2 кръг при мъжете. Андрей Иванов зарадва публиката в зала „Диана“ в събота вечер, като напълно доминираше под двата ринга срещу Черно море Тича. 205-сантиметровият баскетболист, който играе като преотстъпен в Ямбол от Левски Лукойл, оформи първия си дабъл-дабъл през този сезон и бе 6/7 за две точки при стрелбата си.

СТАТИСТИКА: 12 точки, 11 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки, 2 чадъра, 24 минути

5. Данило Тасич (Левски Лукойл) – КПД 24

Сърбинът малко по малко се превръща в движещата на сила на Левски Лукойл, който с триумфа си в Стара Загора излезе еднолично начело в класирането на НБЛ. Данило Тасич допълни брилянтното си изпълнение с втори пореден дабъл-дабъл, дошъл след 12 овладени под двата ринга топки. Роденият в Ниш играч даде тон за обрата на „сините“, като бе 2/8 от средно разстояние, 3/6 от далечна дистанция и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 18 точки, 12 борби, 5 асистенции, 2 откраднати топки, 2 чадъра, 35 минути

Снимки: LAP.BG, НБЛ, Берое/Фейсбук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани