11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияИграч на вечерта: Димитър Маринчешки

Играч на вечерта: Димитър Маринчешки

Крилото с 19 точки за Спартак срещу Ямбол

Спартак завоюва първата си победа в НБЛ през този сезон, след като надделя над Ямбол с 83:80 у дома в мач от 8 кръг. Сред най-добрите за плевенчани бе Димитър Маринчешки, който стана Играч на вечерта на bball.bg.

В едва втория си мач след като пребори коронавируса, крилото остави на сметката на Спартак 19 точки, 8 борби, 1 асистенция и открадната топка за 34 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 9/14 от средно разстояние и 1/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

“Времената са трудни за всички, особено за нас в спортния аспект. Видно не играем добре, имахме болни, контузени и т.н. Все още имаме някои момчета с проблеми, но сме в почти пълен състав и най-после показахме може би най-вече борба и сърце. Това е може би най-важното в спорта. Всяка победа е сладка, а ние имахме нужда от тази определено. Надявам се оттук нататък да се вдигнем и да покажем по-добри игри”, заяви Димитър Маринчешки.

Трябваше ми доста време да се възстановя, около месец. Вече съм по-добре. Просто трябва да си върна игровата форма. На всеки му е трудно в тази ситуация и никой не може да влезе в нормален ритъм. Мога да откроя дотук Академик Пловдив и Черноморец, както и Левски Лукойл. Другите отбори не са развили пълния си потенциал, но ще го направят. Черноморец се сработиха напоследък. Имат и нелоши чужденстранни попълнения и добри българи. Ще бъде труден мач със сигурност. Но с времето ние ще наберем инерция и ще се представяме по-добре“, казва още баскетболистът на Спартак. 

Спартак строши каръка в НБЛ (видео)

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани