5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Венцислав Петков

ИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Венцислав Петков

Гардът допринесе с 16 точки за успеха на Левски Лукойл в мач №4 от полуфиналите

Левски Лукойл се класира на финал в НБЛ през 2020/2021, след като затвори серията с Балкан с 3-1 победи. Това стана факт, след като столичани обърнаха своя съперник със 103:101 насред Ботевград, а сред виновниците бе Венцислав Петков, който заслужи званието Играч на вечерта на bball.bg. 

188-сантиметровият гард остави на сметката на Левски Лукойл 16 точки, който допълни с 2 борби и 2 асистенции за 25 минути и коефициент 15. Неговите 4 точни стрелби зад дъгата дойдоха в точния момент, когато „сините“ се вдигнаха на щурм през третия период. Освен това, той бе безпогрешен от фаул линията – 4/4.

Играхме срещу силен съперник. Когато поведоха с 16 точки обаче, ние се стегнахме. Започнахме да играем доста по-отборно в защита и това доведе до някои лесни точки, така успяхме да обърнем мача. Смятам, че всички в отбора имат характер и го показаха, макар и малко късно в мача, но все пак надделя накрая. Радвам се, че победихме. Мисля, че вече не е останал сантимент. Където и да отида да играя, винаги го правя на 100% и това е без значение. Приемам нормално ролята си в състава. Гледам във всеки мач да давам всичко от себе си и отборът да побеждава. Излизаме във всеки мач, за да даваме всичко от себе си и накрая да станем шампиони. Мисля, че за първи път форматът е четири от седем. Ще бъде доста интересно, защото са много мачове, много зависи как ще бъдат изиграни те, а също и дългата скамейка на отбора“, бе мнението на Венцислав Петков. 

Левски Лукойл сложи точка на спора в серията с Балкан

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани