13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаИван Лилов с ключов принос за успех на Тимишоара в още едно...

Иван Лилов с ключов принос за успех на Тимишоара в още едно българско дерби в Румъния

Гардът вкара 11 точки срещу Стяуа на Андрей Иванов

Иван Лилов и Тимишоара ликуваха в българското дерби на 10 кръг в румънския елит. Гардът и съотборниците му се наложиха над Стяуа на Андрей Иванов с 84:66 у дома, за да поставят в актива си шести успех в шампионата на северната ни съседка.

Иван Лилов започна сред титулярите за Тимишоара, като отново бе сред най-добрите с 11 точки, 6 борби и 8 асистенции за 36 минути на паркета. При стрелбата си бившият играч на Ямбол бе 2/4 от средно разстояние, 2/8 зад дъгата и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Най-добър за победителите бе Никола Гаич с 19 точки и 14 борби.

Андрей Иванов се включи от пейката за Стяуа, като се задържа в игра 13 минути. В тях центърът се отчете с 3 борби и 2 асистенции, но не успя да се разпише. От неговите колеги Кейлън Джаксън и Терел Картър реализираха по 17 точки.

Тимишоара има в актива си и 3 поражения, като заема пето място в класирането, докато Стяуа е с баланс от 5-4 и е на пета позиция. На 11 декември Иван Лилов и компания ще гостуват на Финикс Галац, а Андрей Иванов и съотборниците му ще спорят с Крайова. 

СТАТИСТИКА ОТ ТИМИШОАРА – СТЯУА БУКУРЕЩ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани