13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияИван Гавалюгов за Балкан: Клубът си поставя три основни цели

Иван Гавалюгов за Балкан: Клубът си поставя три основни цели

Желанието ни е да станем клуб със стройна организация, допълва кметът на Ботевград

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов начерта основните цели пред Балкан като клуб. Това се случи по време на Общото събрание на „зелените“, провело се по-рано днес.

Поздравявам Сашо Везенков за избора му за председател на Управителния съвет на Балкан. Когато бе в друг клуб, убеден бях, че ще се завърне в родния Балкан. Желанието ни е Балкан да стане клуб със стройна организация. В последните години имаме поне десет титли при подрастващите, две при мъжете. Но все още сме далеч от такава организация, която да ни доближи и изравни с клубовете от средно европейско ниво. Все още не сме създали баскетболисти, които да бъдат ядро на мъжкия отбор, а и на българския баскетбол“, бе мнението на Иван Гавалюгов.

„Клубът си поставя три основни цели. Първата е масовост – в момента с баскетбол се занимават повече от 150 деца и юноши. За целта имаме всички необходими условия и ресурси. Втората цел е високото спортно майсторство, което означава да произвеждаме състезатели както за мъжкия отбор, така и за националния. Да показват присъствие в международния календар. Третата цел, разбира се, е, да продължаваме да радваме баскетболната общественост. От миналата година възобновихме женската част, макар и само с един отбор. Желанието ни е да продължим да го развиваме и с други формации„, каза още градоначалникът.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани