10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияИван Гавалюгов: Вярвам, че Сашо Везенков е пределно мотивиран да даде най-доброто...

Иван Гавалюгов: Вярвам, че Сашо Везенков е пределно мотивиран да даде най-доброто от себе си да помогне на Балкан (видео)

Убеден съм, че с правилна работа, резултатите ще дойдат, вярва кметът на Ботевград

Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов днес съобщи пред медиите в града, че от новия сезон Балкан ще има генерален мениджър. Този пост в клуба ще заема една от легендите на ботевградчани Сашо Везенков.

Сашо Везенков се завръща в баскетбола

Взимайки си поука от миналата година, решихме да направим някои промени, които вярвам, че ще бъдат за доброто на клуба. Това са разговори, които ние водим от миналата година, но по една или друга причина не се случиха предходния сезон. Сашо Везенков, който няма нужда от представяне, е прекалено добре познат на българския баскетбол, една от легендите, вече ще има един много сериозен висок пост в Балкан, а именно генерален мениджър на клуба“, заяви Иван Гавалюгов.

„Това е една нова длъжност. Той не заема мястото на някой от досега действащите ръководители на клуба. Михаил Михайлов е председател на УС на клуба, има ангажимент към развитието на школата от миналата година по-специално, но Сашо Везенков ще стане водещ фактор в организацията и основно в спортно-техническата част на нашия клуб. Основен ангажимент за него ще бъде мъжкият отбор, но при всички положения ще има сериозно отношение и роля в изграждането на състезателите в детско-юношеската школа. Балкан винаги се е славел със своята школа. Вярвам, че и занапред ще е така, със собствена продукция. Той също лично е продукт на ботевградската школа. Макар да не е родом от Ботевград, спокойно може да го наречем ботевградчанин. Много години живее без прекъсване тук. Винаги е имал отношение как се е развивал родният му клуб, мога да кажа така, и в предишни мои изказвания в годините назад съм заявявал, че той ще се завърне рано или късно в клуба, от който е тръгнала неговата кариера. Вярвам, че той е пределно мотивиран да даде най-доброто от себе си да помогне на Балкан да се развие в правилната посока„, казва още кметът на Ботевград.

Убеден съм, че с правилна работа, резултатите ще дойдат, а ние не може да се оплачем от липса на резултати нито при мъже, нито при подрастващите, защото в последните години завоювахме редица титли при подрастващите и една дългоочаквана през 2019 г., което не беше толкова отдавна, мъжкият отбор върна титла след 30 години. Не бива да сме разочаровани, ако някоя година не станем шампиони. Най-важно е да вървим в правилната посока, да радваме хората, които изпълват „Арена Ботевград“ и те да продължават да следват отбора при гостуванията и домакинствата. Това е реалната оценка, че този клуб е нужен и значим, създава положителни емоции, а това е смисълът на всеки един професионален клуб”, смята Иван Гавалюгов.

Сашо Везенков: Искам да върнем в българския баскетбол добрия тон

Вижте пълен запис на пресконференцията:

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани