10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаИван Алипиев пред BBALL.BG: Човек като Джери Уест не се среща всеки...

Иван Алипиев пред BBALL.BG: Човек като Джери Уест не се среща всеки ден

От него научих, че трябва да си готов за всички предизвикателства и да ги посрещаш с усмивка, споделя крилото

Седмицата определено е специална за Иван Алипиев. Една от надеждите на българския баскетбол имаше възможността да бъде в една зала и да получи ценни съвети от легендата в НБА Джери Уест.

Легендата в НБА Джери Уест на гости на Алипиев и Лойола (видео)

82-годишният бивш гард на Лейкърс посети занимание на Лойола Меримаунт, където от няколко сезона неизменна част е крилото. Ето какво разказа пред BBALL.BG бившият играч на Академик София за срещата си с Джери Уест:

– Какво е усещането да си в една зала с титан като Джери Уест?

– Невероятно е. Човек като него не се среща всеки ден, особено за едно момче като мен, което идва от България и никога не си е представяло, че ще се запознае с човека-лого.

– Знаехте ли, че той ще присъства на тренировката ви или беше изненада?

– По програма, сряда е ден без тренировки, само отборна среща по различни теми. Събрахме се, както правим обикновено. В залата изведнъж влезе човек на видимо сериозна възраст, над 75 години, с маска на лицето. Даже нямах и подозрения, че е някой известен, камо ли Джери Уест. В следващия момент той си свали маската и аз осъзнах, че седя на метър от една от най-големите легенди в нашия спорт…

– Какво беше първото нещо, което ви каза?

– Първото нещо, което каза бе: “Сериозен отбор сте като гледам, с доста сериозен ръст”, след което се представи, сякаш ние не знаехме кой е Джери Уест (смее се).

– Кое е най-важното, което ще запомниш от тази среща?

– Най-важното нещо, което запомних е, че няма по-важно качество за един баскетболист от способността да работи здраво, независимо от обстоятелствата. Трябва да си готов за всички предизвикателства, да ги посрещаш с усмивка и нетърпение. Трябва да бъдеш безмилостен към опонента си, но в същото време да притежаваш качеството да си мил с хората. Мога да кажа, че от личности като Джери Уест има толкова много неща, които да научиш, че дори не могат да бъдат изброени. Неслучайно човекът е на логото на НБА.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани