11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаИван Алипиев за Везенков: Аз лично съм повече от благодарен и горд,...

Иван Алипиев за Везенков: Аз лично съм повече от благодарен и горд, че този човек се нарича българин

Силно се надявам скоро всички да осъзнаят нечовешкия успех и започнат да работят в правилната посока, за да продължим да градим върху него като нация, написа крилото на Латина в социалните мрежи

Националът на България Иван Алипиев отправи силни думи към съотборника си в представителния ни тим Александър Везенков, чийто тим Олимпиакос отстъпи във финала в Евролигата на Реал Мадрид със 78:79.

Не мисля, че хората, които са свързани пряко с българския баскетбол осъзнават колко голяма врата за нашия спорт отвори феноменът Александър Везенков тази година. На върха на европейския баскетбол индивидуално и толкова близко да качи и отбора си там, но късметът не го покри. Аз лично съм повече от благодарен и горд, че този човек се нарича българин и покори върхове в спорта, които малко хора са покорявали. Силно се надявам скоро всички да осъзнаят нечовешкия успех и започнат да работят в правилната посока, за да продължим да градим върху него като нация, а не да унищожим всичко хубаво в нашата държава и спорт, както винаги сме правили. Благодаря ти, Саше, надявам се и нашата държава да се чувства по същия начин„, написа баскетболистът на италианския Латина в социалната мрежа Фейсбук.

Александър Везенков стана първият българин, участвал на финал в Евролигата, изравнил рекорд по резултатност в него, както и достигнал до наградите за Най-добър реализатор и MVP на сезона.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани