9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЗрелищни мачове излъчиха полуфиналистите в ББЛ А група

Зрелищни мачове излъчиха полуфиналистите в ББЛ А група

Локомотив 2020, Бавни и яростни, Шабла и НСА ще се борят за медалите

Националните финали в ББЛ А група започнаха в зала „Триадица“ с изключително интересни мачове и при голям зрителски интерес. След изиграването на първите двубои вече са ясни и полуфиналите в турнира: Локомотив 2020 – Бавни и яростни и Шабла – НСА.

В първия мач сребърният медалист в регион Запад Локомотив 2020 отстрани шампиона на Изток Шоутайм със 78:70. Варненци имаха леко предимство само в моменти от първата четвърт, въпреки че и след нея изоставаха със 17:20. Преднината на столичния тим стана двуцифрена през втория период, но на почивката той водеше едва с 41:39. След няколко равенства след паузата баскетболистите на Георги Младенов дръпнаха с 60:51, като до края не изпуснаха водачеството си.

Най-резултатни за победителите с по 15 точки бяха Станислав Славейков (12 борби) и Иван Павлов. По 12 имат Кристиян Ставрев (9 борби), Милен Дудев (8 асистенции) и Самуел Франсис. За Шоутайм Анди Франсис записа 20 точки и 10 борби. 16 точки вкара Николай Николов и 14 – Красимир Димитров.

На полуфиналите Локомотив 2020 ще има за съперник шампиона в Център Бавни и яростни, който надви убедително Несебър със 78:54, най-вече след по-силното си първо полувреме. Срещата започна доста оспорвано, като двата тима залагаха основно на играта в подкошието в началните минути. Постепенно обаче отборът от Плевен започна да трупа разлика и след серия от 15-1, след първата част дръпна с 24:14. Подемът в играта на Бавни и яростни продължи и на почивката той се откъсна с 49:27. Ситуацията не се промени и след паузата, като Несебър нямаше кош от игра почти до средата на третия период и преди последната част отборът на Александър Дяковски водеше с 62:39. До края играта бе сравнително равностойна, като плевенският тим нямаше проблеми да поддържа аванса си и да спечели.

Венцислав Георгиев завърши с 21 точки и 7 борби за победителите, 16 точки отбеляза Максим Генов. Ростислав Алексов записа 16 точки и 8 борби за Несебър, Емилиян Грудов се отчете с 14 точки и 17 борби, а Димитър Найденов има 12 точки и 8 борби.

Топ 4 на Националните финали бе допълнен от бронзовия медалист на Запад НСА, който в най-оспорвания мач надви Ямбол-2 със 100:98 след продължение. В следващата фаза тимът от спортната академия ще има за съперник вицешампиона на Изток Шабла, който спечели служебно с 20:0 срещу Спортист, заради отказа на тима от Своге да участва в решителната фаза от сезона.

НСА и Ямбол-2 изиграха изключително оспорван мач, като в нито един момент разликата в него не бе двуцифрена. През първото полувреме те разчитаха основно на играта в подкошието и многократно си разменяха водачеството. Баскетболистите на Стойо Чолаков на два пъти повеждаха със 7 точки, а на почивката бяха напред с 44:42. Мачът продължи да бъде много оспорван и след паузата, като нито един от тимовете не успя да натрупа сериозна разлика и преди заключителната четвърт равенството бе възстановено – 66:66. Отборът на Явор Аспарухов дръпна с 8 точки в последната част, но ямболии започнаха да топят разликата и след тройка със сирената на Георги Герганов, пратиха мача в продължение при 88:88. Добавеното време също предложи много интрига, като 9 секунди преди края се стигна до ново равенство, но кош на Мартин Мандалски след това донесе успеха за НСА.

Виктор Серафимов завърши с 22 точки, 9 борби и 7 асистенции за победителите, по 19 точки отбелязаха Мартин Мандалски (12 борби) и Даниел Милчев (9 борби), Драгомир Енчев и Георги Дамянов имат по 13 точки, с 12 е Мартин Петров. За съперника Георги Герганов бе над всички с 32 точки и 9 борби, Николай Нинов се отчете с 24 точки и 7 борби, а Ярослав Никонов записа 16 точки и 8 борби

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани