17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЗлатин Георгиев ще носи капитанската лента в Рилски спортист

Златин Георгиев ще носи капитанската лента в Рилски спортист

Крилото ще наследи тази чест от легендата Йордан Бозов

Рилски спортист ще започне новия сезон в НБЛ с нов капитан. Лентата в състава на самоковци в бъдеще ще носи Златин Георгиев.

Двуметровото крило ще наследи тази чест от една от легендарните фигури в родния баскетбол Йордан Бозов, който сложи край на забележителната си спортна кариера през май. Двамата бяха съотборници в състава на Рилецо през последните години.

Златин Георгиев премина в тима от Самоков през лятото на 2013 г., като с него завоюва две Купи на България, съответно през 2016 г. в Ботевград и през 2018 г. във Велико Търново. С екипа на Рилски спортист един от синовете на легендарната Петкана Макавеева играе още в НБЛ и в европейските клубни турнири. Попада в Символичния отбор на десетилетието на българския баскетбол (б.а. – от 2010 до 2019 г.). Има и мачове с националния отбор на България.

През 2019/2020 Златин Георгиев записва средно по 9.2 точки, 3.6 борби и 4.4 асистенции в общо 22 мача на самоковци.

Освен това, стана ясно, че помощник-капитани на Рилски спортист ще бъдат Тихомир Желев и Брендън Браун.

Първият официален двубой на Рилецо в НБЛ за 2020/2021 ще бъде на 12 октомври от 19.00 ч. срещу Левски Лукойл в „Арена Самоков“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани