12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаЗенит тресна ПАО в Атина (видео)

Зенит тресна ПАО в Атина (видео)

Артурас Гудайтис с личен рекорд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Зенит постави ударно начало на 2021 г. в Евролигата. Селекцията на Шави Паскуал се справи с Панатинайкос с 89:77 като гост в двубой от 18 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Артурас Гудайтис отбеляза рекордните за себе си в Евролигата 25 точки, като бе 10/13 от средно разстояние. Кевин Пангос оформи дабъл-дабъл – 18 и 10 асистенции. Остин Холинс и Уил Томас се отчетоха с по 10 точки.

Янис Папапетру бе най-резултатен за Панатинайкос с 14 точки. Костас Митоглу остана с 13 и 7 борби.

И ОЩЕ: Артурас Гудайтис подобри предишното си най-добро постижение в Евролигата – 20 точки, отбелязани срещу същия съперник през декември 2018 г. Тогава литовският център носи екипа на Армани Милано. 27-годишният баскетболист има нужда от само още 4 точки, за да премине границата от 1000 в турнира на богатите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Зенит (11-5) ще се изправи срещу Байерн Мюнхен на 13 януари, а Панатинайкос (5-12) ще има за съперник АСВЕЛ в същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ЗЕНИТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани