12.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаЗА ИСТОРИЯТА: Бургос стана първият, защитил трофея си в Шампионската лига (видео)

ЗА ИСТОРИЯТА: Бургос стана първият, защитил трофея си в Шампионската лига (видео)

Испанците биха Пинар Кършияка във финала на турнира през 2020/2021

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бургос стана първият отбор, който успя да защити трофея си в Шампионската лига. Това се случи, след като испанците биха Пинар Кършияка с 64:59 във финала на турнира, който се проведе в Нижни Новгород.

КЪМ ИСТОРИЯТА: Това е второ злато за момчетата на Хуан Пенероя в Шампионската лига след първото, спечелено през октомври 2020 г. Преди няколко месеца Бургос прибра във витрината си и Междуконтиненталната купа.

НАЙ-ДОБРИ: Витор Бените отбеляза 15 точки за Бургос, като бе избран за MVP на финалите. Алекс Ренфро се разписа с 14 и 6 борби.

Амат М`Байе бе най-резултатен за Пинар Кършияка със 17 точки и 8 борби. Реймар Морган го последва с 13 и 6 борби. Метеджан Бирсен остана с 10 точки и 6 борби.

И ОЩЕ: Деян Кравиш стана първият играч в историята с три трофея в Шампионската лига след тези с Виртус Болоня и Бургос. На сметката на испанците във финала той остави 8 точки и 8 борби.

СТАТИСТИКА ОТ ПИНАР КЪРШИЯКА – БУРГОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани