15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаЗа втори път в кариерата си Александър Везенков стана MVP на месеца...

За втори път в кариерата си Александър Везенков стана MVP на месеца в Евролигата (видео)

Крилото на Олимпиакос е най-доминиращият играч в турнира на богатите

Доминацията на Александър Везенков в Евролигата нямаше как да остане незабелязана. Крилото нямаше равен в турнира на богатите в последния месец и заслужи званието MVP на ноември. За национала това е втори такъв приз след този през февруари.

206-сантиметровият баскетболист достигна до среден коефициент 29.4 в изминалите четири седмици, което е с 10 пункта по-високо от втория играч в тази класация. През ноември Александър Везенков записва средни показатели от 19 точки, след като демонстрира успеваемост в стрелбата за две точки 68.5% и 91.3% от линията за изпълнение на наказателни удари.

На сметката си този месец 27-годишният баскетболист оставя още средни показатели от 7.8 борби, 3.6 асистенции и 1.8 откраднати топки в 5-те мача на своя Олимпиакос в Евролигата. В тези срещи Александър Везенков и компания са с баланс от 3-2.

Александър Везенков завършва месец ноември в Евролигата близо до средните си показатели за сезона. Той е първи по коефициент (27.8) и по борби (8.7), както и втори по точки (20.1) Българинът ще получи приза по време на следващия домакински мач на Олимпиакос, който ще бъде на 9 декември срещу Виртус Болоня.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани