9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАЗает ден за Маями

Зает ден за Маями

Хийт се разбраха с Джими Бътлър, Кайл Лаури, Дънкан Робинсън и Пи Джей Тъкър

Маями постави ударно начало на трансферния период в НБА. „Горещите“ ще запазят за дълго Джими Бътлър и Дънкан Робинсън, а освен това, си осигуриха услугите на Кайл Лаури, съобщават медиите отвъд океана.

31-годишният Бътлър е постигнал договорка с Хийт за четири години, за което ще получи $184 млн. Настоящият договор на крилото е до 2023 г., като последният сезон е опция за играча. През 2020/2021 201-сантиметровият баскетболист записва средно по 21.5 точки, 6.9 борби и 7.1 асистенции с екипа на Маями.

След девет сезона в Торонто и шампионска титла в НБА през 2019 г., Кайл Лаури ще продължи кариерата си в Маями. Споразумението на гарда с клуба от Флорида ще бъде за три години на стойност $90 млн. Очаква се в следващите дни да стане ясно какво ще получат Раптърс, тъй като Лаури ще бъде трейднат. През последната година той регистрира средни показатели от 17.2 точки, 5.4 борби и 7.3 асистенции в общо 46 мача в лигата.

Маями се погрижи и за новия договор на Дънкан Робинсън, който ще вземе $90 млн. за следващите пет години. 27-годишният баскетболист изкара последните три сезона в Хийт, след като се присъедини към тима през 2018 г. През миналия двуметровият гард реализира по 13.1 точки и 3.5 борби на мач при успеваемост в стрелбата от тройката 40%.

Към Флорида ще поеме и Пи Джей Тъкър, който стана шампион в НБА с Милуоки през 2020/2021. Той ще подпише с ‘“горещите“ за две години и ще прибере $15 млн.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани