18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаЗадава ли се НБА Европа?

Задава ли се НБА Европа?

Евролигата също е информирана за разговорите между двете страни

НБА и ФИБА са започнали преговори за създаване на НБА Европа. Това ще бъде подразделение на Асоциацията, чието седалище ще бъде на Стария континент, съобщава испанският вестник „Марка“.

Според информацията, разговорите вървят успешно и потенциалната сделка може да бъде приключена до началото на следващия сезон. Евролигата също е уведомена за това чрез писмо, изпратено от комисаря на НБА Адам Силвър до президента на най-силната клубна надпревара на Стария континент Жорди Бертомеу.

Преди два дни Бордът на Евролигата имаше заседание в Барселона. По време на сбирката клубовете са обсъдили финансовото състояние на турнира, който събира най-добрите на Стария континент.

Според източници, свързани с ФИБА, от международната централа искат да създат нещо още по-голямо – обединение с Евролигата и НБА. Според информацията, целта е развитието на европейския баскетбол. За тази цел през септември е проведена среща между ФИБА и Евролигата, на която са присъствали и представители от лигата отвъд океана.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани